Gerincfájdalom?

Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert ugyanazon a ponton nemrég 1-2 hétig viszketett a bőröm, kiütés/csípés pedig nem volt. 13,5 hónapja volt egy háti gerinci MR-em, az negatív lett. (nem tudom köze lehet-e hozzá, de 6 hónapja pedig ágyéki gerinc CT-m volt, azon kezdődő gerincsérv jelei látszódtak) . Kicsit rossz a tartásom, de ez önmagában vajon okozna azon a ponton fájdalmat? És a fájdalom összefügghet a korábbi viszketéssel? Ön szerint ha elmegyek egy magán vizsgálatra, milyen lenne megfelelő? Háti gerinc CT biztosat mondana, hogy van-e okom félni? Eléggé megijedtem mi okozhatja... Köszönöm szépen a segítségét!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

Az Ön életkorában a gerincbetegségek nagy része rossz tartásból adódik.Mint írja, megtörtént a háti gerinc MRI és ágyéki gerinc CT vizsgálata is.További vizsgálatok biztosan nem adnak választ a leírt panaszaira.Nem kell megijedni,félelemre nincs semmi oka.Kezdjen el mozogni, gerinctornára járni, a gerinc körüli izomzatot erősíteni, minden szempontból egészségesen élni, táplálkozni, a gondolkodásátpozitív irányba fordítani.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 03., 13:20; Megválaszolva: 2020. június 05., 08:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Műtét vagy terápia?
Tisztelt doktornő. 2 hete zsibbad a bal lábam. Ma meg vizsgáltak, ct re is küldtek. A leleten ami rossznak tűnik. L.IV. korong enyhe körkörös...
Hernia Disci.
Mri leletemmel kapcsolatosan szeretnék felvilágosítást kapni a panaszaimból kifolyólag./ Súlyom 60kg / Több ideje tartó kb másfél hónapja a bal...
Hátfájás - MRI
Tisztelt Doktornő/Doktor! Az MRI vizsgálaton a következő leletet kaptam. Kérem, segítsen értelmezni. A nyaki lordosis íve eltűnt, enyhe kyphoticus...
mire számithatok?
jo napot,,, egy ct eredménnyel kapcsolatban kérném véleményét......az L IV, V CSIGOLYA PEREMÉN OSTEOPHYTA FELRAKODÁSOK VANNAK,,,, AZ IV/V RÉS...
Műtét, vagy alternatív gyógyászat...
Tisztelt Doktor Úr/ Nő Édesanyám kb 2-3 hete jelenkező gerincproblémájára szeretnék tanácsot kérni. Kora miatt nagyon tartunk a műtéttől....