Műtét vagy terápia?

Tisztelt doktornő. 2 hete zsibbad a bal lábam. Ma meg vizsgáltak, ct re is küldtek. A leleten ami rossznak tűnik. L.IV. korong enyhe körkörös protrusio ábrázolódik. L.V.korong egyenletesen laposabb,körkörösen előboltosult ,valamint a bal SI. Gyököt érintő korongszint alá terjedő 7mm es kissé hyperdens fragmentum sejthető. Mindenképp műteni szeretnék. Amit viszont én nem szeretnék. Az lenne a kérdésem. Hogy volna e esélyem a gyogyulásra más kezelésekkel,gyógyszerekkel? Vagy mindenképp csak a műtét jöhet szóba ilyenkor? Valaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: József

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

Az Ön panasza , és CT képe alapján a műtét nem az egyetlen választandó terápia.

A kiszakadt porckorongsérv kezelése lehetséges konzervatív módon is.Komplex fizikoterápia (pihenés, fürdő, elektroterápia, UH, gyógytorna) , szükség esetén fájdalomcsillapítók, vitaminok adása mellett.

Minden jót kívánok. Üdvötlettel: De.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 15., 17:35; Megválaszolva: 2020. december 16., 07:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincfájdalom?
Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert...
Hernia Disci.
Mri leletemmel kapcsolatosan szeretnék felvilágosítást kapni a panaszaimból kifolyólag./ Súlyom 60kg / Több ideje tartó kb másfél hónapja a bal...
Hátfájás - MRI
Tisztelt Doktornő/Doktor! Az MRI vizsgálaton a következő leletet kaptam. Kérem, segítsen értelmezni. A nyaki lordosis íve eltűnt, enyhe kyphoticus...
mire számithatok?
jo napot,,, egy ct eredménnyel kapcsolatban kérném véleményét......az L IV, V CSIGOLYA PEREMÉN OSTEOPHYTA FELRAKODÁSOK VANNAK,,,, AZ IV/V RÉS...
Műtét, vagy alternatív gyógyászat...
Tisztelt Doktor Úr/ Nő Édesanyám kb 2-3 hete jelenkező gerincproblémájára szeretnék tanácsot kérni. Kora miatt nagyon tartunk a műtéttől....