Bell paresis

Tisztelt Doktornő/Úr! 2 évvel ezelőtt 1. gyermekem (természetes úton való, komplikációmentes) születése után 10 nappal féloldali arcidegbénulásom alakult ki.Konkrét okot az ideggyógyászati kivizsgálással nem tudtak megállapítani. Azóta kb. 80-90%-ban helyreállt az arcizmok mozgása, de vannak maradványtüneteim.Jelenleg 35 hetes terhes vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kórelőzmény nem akadálya-e a hüvelyi úton történő szülésnek? Jelent-e számomra valami kockázatot? Köszönettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Bell paresis témában

Tisztelt Érdeklődő!

A Bell paresisnek nincs oka: huzat és felső légúti fertőzés gyakran előzi meg, de kimutatható oka nincs, a nagyon tüzetes kivizsgálás néha talál banális vírusokat. Terhesség alatt gyakrabban fordul elő, de mivel egyáltalán nem veszélyes betegség, semmilyen fokban nem befolyásolja a szülést.

Problémamentes szülést és sok örömöt kívánok az új jövevényhez!

Kérdés: 2012. november 02., 13:42; Megválaszolva: 2012. november 05., 22:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ingeráram kezelés mellékhatásai
Tisztelt DoktorÚr! Enyhe lefolyásu Bell parézisben szenvedek, melyre ingeráram kezelést kapok 10 alkalmat. Érdeklődnék, hogy a kezelés során míg...
Bell Paresis
Tisztelt Dr nő! Azt szeretném kérdezni mennyire számit ez súlyos maradványtünetnek ami megmaradt ilyen kisebb mimikai hibák ,és igazából hány %...
szelektív ingeráram kezelés
Tisztelt Doktornő! Körülbelül másfél hónapja Bell féle bénulást diagnosztizáltak az arcom bal felén. Túl vagyok egy medrol kúrán és 30...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór