Ingeráram kezelés mellékhatásai

Tisztelt DoktorÚr! Enyhe lefolyásu Bell parézisben szenvedek, melyre ingeráram kezelést kapok 10 alkalmat. Érdeklődnék, hogy a kezelés során míg tart, alacsony mA mellett is fémes ízt , és villanásszerű, fényes és szédülést kiváltó jelenséget tapasztalok a látóteremben ami nagyon megijeszt! Kérem tájékoztasson, hogy ezek a mellékhatások lehetnek a kezelés során, és károsító hatásuk van e. Azért érdekelne, mert amióta tarta kezelés/betegség a szememem fokuszálási probléma jött elő. Lehet az ingeráram kezelés következménye ez..vagy a kapott gyógyszerek,szteoridok mellékhatása? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a Bell paresis, ingeráram kezelés témában

Kedves Kérdező! Az ingeráram kezelés hatékonysága igen kérdéses Bell-paresis kezelésében, amennyiben ilyen nem kívánatos hatásokat is tapasztal, célszerű abbahagyni. Mind a Milgamma, mind a B1 vitamin szedésére sem látok egyértelmű indokot. Az egyetlen bizonyítottan hatékony kezelés a tünetek felléptét követően 48 órán belül alkalmazott átmeneti steroid (Medrol) kezelés. Látászavar, fókuszálási probléma nem típusos tünet, célszerű a kezelőorvossal felvenni a kapcsolatot. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. december 22., 15:32; Megválaszolva: 2020. december 23., 08:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?