Karfájdalom

Tisztelt Doktornő! Egy-két éve könyöktől lefelé fájdalom jön a kezembe, elkezd remegni, majd irányithatatlanná válik mig elnem múlik a fájdalom.Gerinc és derék problémáim vannak.Szeretnék erre a problémámra választ kapni. Köszönettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza karfájdalom témában

Tisztelt Érdeklődő!

Lehetséges, hogy a nyaki gerinc probléma okozza a panaszait, de a változás korában gyakori az úgynevezett alagut szindroma: a hormonváltozások miatt fellazul és megduzzad az inak és izületek kötőszövete, és elnyomja az idegszálakat. A problémát neurológus vizsgálja ki, ehez háziorvosi beutaló kell. A panaszokat gyakran lehet gyógyszeresen és fizikoterápiával kezelni, de előfordulhat, hogy az idegszálakat műtét útján szabadítják fel.

Kérjen beutalót neurológushoz, addig pedig szedjen napi 2-3 tabl B1 vitamint, és a fájdalmas területet kenegesse Diclac géllel vagy Voltaren spray-el, vagy egyéb más gyuladásgátló kenőccsel.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2012. április 18., 20:08; Megválaszolva: 2012. április 19., 17:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...