Hónalj- könyök hajlati "fájdalom"

Tisztelt Tóth Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges e az alábbi panaszokra daganatos megbetegedés esetleges gyanúja, fennállása?! A problémánk a következő. Férjem körülbelül 3hónapja a jobb hónalj és könyök belső hajlatában fura érzést érez. (Előfordult pár alkalommal a bal hónalj hajlatban is már) Különböző időszakonként, különböző idő hosszúságban. Fájdalomra nem panaszkodik, tompán ott van az a kellemetlen érzés. 2014.12.15én Axilla ultrahang vizsgálat készült, ami a következőt tartalmazza: "Mindkét oldali axillában 1-1 10mm körüli reactív nyirokcsomó volt. Egyéb kóros képlet egyik oldalon sem különült el." Mióta férjem érzi ezt az elváltozást nem váltott munkakört és meg sem erőltette magát fizikai munkában. Vérkép 2014. 12.04.én készült. Elváltozások: cholesterin 8.1, NEUT 47, 4% ; MONO 9.7% ; Eozinofil abszolut 0.16 G/l. Gyógyszert egyáltalán nem szed és jó ideje (több mint egy éve biztosan) nem is szedett. Semmilyen megbetegedése és egészségügyi problémája nincs. Édesapját viszont 2 éve tüdőrákban veszítette el. Tanácsára lenne szükségünk, milyen kivizsgálásra (szakterületre) kellene elmennünk, hogy kiderüljön a probléma okozója. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza karfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A panaszokból és a leletekből nem nagyon látok kapcsolatot daganatos betegséggel.

A nyirokcsomók a szervezetben fontos szerepet játszanak, a jelenlétük elengedhetetlen, tehát a 10 mm-es nyirokcsomó nem jelent semmi rosszat. Elképzelhető, hogy valamilyen nagy tünetekkel nem járó fertőzés zajlott, zajlik a szervezetben, aminek a szanálásában van szerepe a nyirokcsomóknak.

A laborok alapján sem gondolnék semmi rosszra.

Még mozgásszervi elváltozást is el tudok képzelni a háttérben, esetleg a nyaki gerinc területéről érzi a sugárzó fájdalmat.

A mellkasröntgen mutatott e eltérést? Ennek elvégzését javasolnám.

A fizikális vizsgálat során az orvos talált e valamilyen eltérést?

Ha nem szűnnek a panaszok belgyógyászati vizsgálatot javasolnék.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 15., 21:46; Megválaszolva: 2015. január 16., 08:48
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT