Hónalj- könyök hajlati "fájdalom" 2

Tisztelt Tóth Doktornő! Az előzőekben váltott levelünk után, férjem megcsináltatta a mellkasi és gerinc röntgenfelvételt. Melynek az eredménye: A rekesz éles kontúrú, a lat. sinusok szabadok. Nem nagyobb szív. Perihilarisan mindkét oldalon fokozott peribronchialis rajzolat látható. PTX nem látható. A nyaki lordosis íve megtartott. A csigolyatestek peremein néhol kezdődő osteophyta képződés látszik. A porc uncinatusok kihegyezettek. Nyaki borda nem látható. A csigolyatestek magassága megtartott. Bemásoltam a korábbi levelem és ezek alapján tudna nekem véleményt alkotni, hogy mi lehet a probléma? Tüdőszűrőn is volt, negatív lett. Nem volt beteg az elmúlt időszakban mióta fenn áll a probléma, immár minimum 4hónapja. Tisztelt Tóth Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges e az alábbi panaszokra daganatos megbetegedés esetleges gyanúja, fennállása?! A problémánk a következő. Férjem körülbelül 3hónapja a jobb hónalj és könyök belső hajlatában fura érzést érez. (Előfordult pár alkalommal a bal hónalj hajlatban is már) Különböző időszakonként, különböző idő hosszúságban. Fájdalomra nem panaszkodik, tompán ott van az a kellemetlen érzés. 2014.12.15én Axilla ultrahang vizsgálat készült, ami a következőt tartalmazza: "Mindkét oldali axillában 1-1 10mm körüli reactív nyirokcsomó volt. Egyéb kóros képlet egyik oldalon sem különült el." Mióta férjem érzi ezt az elváltozást nem váltott munkakört és meg sem erőltette magát fizikai munkában. Vérkép 2014. 12.04.én készült. Elváltozások: cholesterin 8.1, NEUT 47, 4% ; MONO 9.7% ; Eozinofil abszolut 0.16 G/l. Gyógyszert egyáltalán nem szed és jó ideje (több mint egy éve biztosan) nem is szedett. Semmilyen megbetegedése és egészségügyi problémája nincs. Édesapját viszont 2 éve tüdőrákban veszítette el. Tanácsára lenne szükségünk, milyen kivizsgálásra (szakterületre) kellene elmennünk, hogy kiderüljön a probléma okozója. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tóth Judit válasza karfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ezek a vizsgálati eredmények jó hírek. Örülök neki, de sejtem, nem oldódott meg a probléma. A legnagyobb dolgok nagy valószínűséggel kizárhatóak, azonban a fizikális vizsgálat, a pontos anamnézis (talán van olyan dolog, aminek Önök nem tulajdonítanak jelentőséget és ezért nem mondják) nélkül nehéz véleményt mondani.

Az önök helyében felkeresnék egy belgyógyászt.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. február 25., 10:32; Megválaszolva: 2015. február 27., 06:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás