karfájdalom

3 éve aktívan zumbázok. Olykor súlyzóval is szoktam mozogni. 2 hónapja (nem emlékezve konkrét sérülésre, rándulásra) izomláz jellegű fájdalmat éreztem a jobb karomban. Nem akart elmúlni, majd újabb terhelésre az egész karomban gyulladás jellegű fájdalom jelentkezett és nem is tudtam rendesen kinyújtani a karom. A háziorvosom izomgyulladásra gyanakodva gyógyszert, krémet írt fel. De nem változott semmi. Ha egy kis terhelés érte (és itt akár egy kg-os kristálycukor cipelésére kell gondolni), azonnal begyulladt a karom. Még egy kocsiajtó kinyitása is erőgyűjtést jelentett. Nem régiben szakorvoshoz kerültem, aki izomterhelés miatt elektromos kezelést írt elő. Egy hetet voltam, gondoltam, talán jobb lesz, de akárhányszor egy kicsit használom a karom, már rögtön megfájdul és elgyengül. Ez már mindig így lesz? Ez már két hónapja...Sportolásra gondolni sem tudok sajnos. Próbáltam egy kézzel (a sérült kezem nem használva) zumbázni, ugrálni, attól is fáj utána a karom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a karfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján izomsérülés, illetve nyaki porckorong bántalom egyaránt állhat a háttérben. Javasolt, ha a tünetek is alátámasztják nyaki MR vizsgálat végzése, esetleg ultrahang vizsgálat az izomról, és annak ingerelhetőségi vizsgálata is szóba jön. Ideggyógyász és ortopédus felkeresését javaslom.

Kérdés: 2014. május 15., 18:30; Megválaszolva: 2014. május 17., 15:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom