Bokaszalag műtét után súlyzózás?

Kedves Doktornő / Doktor úr! Bokaszalag szakadásom volt és 2 napja volt egy bokaszalag műtétem. Most már otthon tartózkodom és fekvőgipszem van (járógipszet jövő héten kapok). Szeretnék valamennyit "mozogni" itthon, hogy megtartsam az izmaimat vagy legalább ne sokat veszítsek. A kérdésem az lenne, hogy szabad.e ilyenkor súlyt emelni? ( Természetesen csak visszafogottan, és csak is otthon.) Ha lehet mire figyeljek oda közben? Ha ilyen korán még nem is, de később mikor végezhetek már komolyabb fizikai munkát (lábamat nem használva)? Ugyanis vannak könnyű kézi súlyzóim amiket ülve is és fekve is tudok használni (úgy, hogy közben a lábam fel van polcolva). Ha szabad, közben figyelni kell arra is hogy ne nagyon izzadjak, igaz? Mert a gipsz alatt teljesen száraznak kell lennie a lábamnak. Remélem minden fontos információt megadtam, próbáltam rövid lenni. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a bokaszalag témában

A fekvő gipsz idejére a felső végtagját és a törsz izmait tornáztathatja, akár súlyzó használatával. Amikor már járógipsze van, akkor az alsó végtagot is tornáztathatja (lábujj, térd, csípő). Ide súlyzó nem kell, mert ott lesz súlynak a gipsz. Amint lekerült a gipsz, onnantól a bokaízület is tornáztatható.

Kérdés: 2011. október 21., 15:55; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom