Hirdetés
      • Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot ! a derekam nagyon fájt ezért elsőnek röntgent készítettek ahol látszott egy 4 mm-es csigolyacsúszás ezért elküldtek MR-re és ott pedig már nem volt látható mivel a röntgent álló helyzetben készítették az MR-t pedig fekvő helyzetben az lenne a kérdésem hogy tud-e ennyit elmozdulni a csigolya a két testhelyzet között mert nekem azt mondták hogy biztos elmozdultam de a felvételeket megismételték és ugyan úgy látszódott a röntgenen a csúszás az MR- n meg nem. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csigolyaelcsúszás témában

        Vannak mobilis "elcsúszások", amik ha terhelés éri a gerincet (áll) kialakulnak, míg nyugalmi helyzetben (fekve) megszűnnek. Ilyen esetben szoktak csinálni ún. funkcionális felvételeket is. Pontos válaszért keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést, vagy menjen el a gerincgyógyászati központba, ahol további kivizsgálással pontosabb választ és megfelelő kezelést tudnak adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 09., 07:32; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés