Hirdetés
      • Könyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A következő problémával fordulok önökhöz: A bal könyököm belső részénél kemény kb 2-2,5x 2 cmes duzzanat található,a könyököm hátsó része nyomásra érzékeny.Kb 1 hónapja jelentkezett erős fájdalommal társulva.Pár napja vettem észre,hogy a bal hüvelykujjam majdnem csukló részénél is meg van duzzadva és a csuklom jobb oldalán is.Jártam kézsebészeten ahol EMG vizsgálatot kértek ami meg is történt most egy hete.Utána a helyzet romlott,hatástalan a fájdalom csillapító a mutató ujjam és a hüvelyk ujjam "fogási képessége" csökkent.A gyűrüs ujjamhoz ha hozzáérek érzékeny,a középső ujjam zsibbadt,érzékeny.A könyöktől lefelé irányuló fájdalom csak enyhe nyugtató hatására hagy alább,de nem múlik el teljesen.Cataflan nem csillapítja a fájdalmat.Olyan érzés,mintha feszülne az egész.Jelenleg MR vizsgálatra várok (szeptember 5én lesz) ami azért aggasztó,mert romlik a helyzet és valljuk be őszintén nem teljesen egészséges nyugtatón élni 2 hónapig még.Kétségbe vagyok esve és tehetetlennek érzem magam.Ha nem veszek be semmit akkor a fájdalom mindamellett,hogy akadályoz a munkámban még elviselhetetlen is.Próbáltam pihentetni is,de ennek hatására (mondjuk esti alvás után) csak rosszabbodik.A kérdés pedig az lenne,hogy Önök szerint mi lehet ez és milyen típusú vizsgálatot kérhetnék,hogy egy kicsit "meggyorsítsam az egészet.Előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyök duzzanat témában

        Vizsgálat nélkül és az ENG vizsgálat eredményének ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Feltételezem, hogy nem adott egyértelmű választ a vizsgálat ezért a pontosítás végett kell az MRI elvégzése, hogy a bajok pontos helyét meg lehessen határozni és a megfelelő kezelést esetleges műtétet meg lehessen tervezni. Az úgynevezett alagút szindrómákon át, csontkinövések és a bőr alatti kötőszövet elváltozásai is okozhatnak ilyen panaszt. Ha az Ön által említett kezelések a megfelelő módon használva nem segítettek, akkor esetleg fizikoterápiával lehet még próbálkozni az eredmény megszületéséig.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 15., 22:34; Megválaszolva: 2011. július 17., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés