Hirdetés
      • Lehet gyulladás, úgy hogy az a vérképembe nem látszik soha?-2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológia Doktornőnek: Kedves Doktörnő! Köszönöm válaszát, de sajnos egyszerűen nem tudok miben kapaszkodni! A Reumatológus/ortopéd szakorvos/immunológus orvosok és a radiológus orvosok akiknél jártam, mind mást mondanak, ugyanazon leletek láttán! Van aki kizárja a SPA-t, van aki egyértelműnek gondolja, bár a labor nem igazolja, de szerinte előfordul az ilyen, állítólag volt rá már betege, akinél ez így működött, én meg nem tudom kinek higyjek, és ez azért elég kiábrándító, hiszen így kezelést sem lehet elkezdeni, és mint ahogy azt írtam, a fájdalom elég erős, és mindenhol jelen van (a bokám, karom, és térdeim is nagyon fájnak...ez a gerinc degeneratív kopásos problémájához, hogyan köthető? Ha nem SPA nem kezdenék bele szteroidos kúrába, de ha meg még hónapokat arra pazarlok, hogy gyógytornázok, meg egyéb hókusz pókuszokat csinálok, és rosszabbodik (már hova???) a helyzet akkor mi lesz? Tudom, hogy nem egyszerű diagnosztizálni...de kicsit úgy érzem magam mint az a bizonyos ping-pong labda az asztalon, amikor minimum vegyes párost játszanak vele! Mi tévő legyek? Kinek higgyek? Hova forduljak pontos és megfelelő diagnosztikáért? üdvözlettel: B.M

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a SPA, gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! Ha az MR vizsgálattal nem látszott gyulladás a sacroiliacalis ízületben, akkor nincs jelen, hiszen ezzel a vizsgálattal lehet legpontosabban kimutatni a gyulladást. Ha pedig nincs gyulladás, akkor nem Bechterew kór okozza a panaszait. Egyébként a Bechterew kór kezelésében nem a zstreoid kezelés az elsődleges, ezt inkább akkor használjuk, ha valamelyik, vagy egyszerre több ízület gyulladása van jelen.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 22:11; Megválaszolva: 2011. június 27., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm ! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám ( fenék és láb fájdalom jobb oldalon ) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig . Akkor kezdődött egy másik problémám. Percenként kell pisilni mennem , derékfájás , és akkor volt...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés