Térdtükrözés: érzéstelenítés vagy altatás?

Üdvözlöm. Én információt szeretnék kérni. Kb. másfél hónnappal ezelőtt kiment a térdem. 3 hétig sínben volt és a sebész azt mondta hogy már semmi baja a térdemnek. nagyon fájt ezek után is és elmentem a háziorvoshoz aki azt mondta hogy pedig ez még nem gyógyult meg. Csináltak egy ultrahangot ami kimutatta hogy az oldalinszalagok meg vannak nyúlva és van benne egy 4 cm keskeny Baker Cysta. Elmentem az ortopédiára és ott felírtak nekem 10 ultrahangos kezelést. Nem segít... 3 nappal ezelőtt az ágyból felkelve nagyon csúnyán kiment megin a térdem és olyanra dagadt mint a combom. Nagyon fáj és a járás majd lehetettlen. elmentem megint a háziorvoshoz aki a Miskolci Ortopédiára adott beutalót és azt mondta hogy valószínűleg szakadás is van meg roncsolódás. Ezentűl közölte velem hogy Tükrözni kell majd valószínűleg a térdem és valószínűleg műteni is ell. (A Háziorvosom sebész volt annó) . Kérdésem a következő: a térdtükrözéskor érzéstelenítik az embert vagy altatják? Valamint lehet e kérni az altatást? Ön melyiket javasolja? Valamint Ön szerint fogok e még valaha tudni rendesen járni futni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Nagy Balázs

Dr. Bogdán Aurél válasza térdtükrözés témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján gyanú van arra, hogy valamilyen szalag, vagy porcsérülése van, ezért célszerű elvégeztetni az ízületi tükrözést. A műtétet el lehet végezni mind gerinc érzéstelenítésben, mind altatásban. Ha engem kérdez Én az érzéstelenítést választanám, mert műtétet követően hamarabb lehet enni, inni, a fájdalom később jelentkezik a zsibbasztó hatása miatt, és kevesebb a lehetséges szövődmény. Egyébként lehet kérni az altatást is, ha azt szeretné. Azt, hogy tud e majd rendesen járni futni, azt a tükrözés után a kezelő orvosától kérdezze meg. Látatlanban az a véleményem, hogy erre Önnek minden esélye megvan.

Kérdés: 2011. április 01., 14:24 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 21:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
térdtükrözés: mennyi idő múlva...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Hétfőn volt térdtükrözéses műtétem, ami úgy indult hogy 180as vérnyomásom volt, kaptam vérnyomáscsökkentőt...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése