Csonthártyagyulladás miatt fáj a talp?

Fiamnak több mint egy hónapja fáj a talpa a sarki részen. Egy gyors orvosi megtekintés alapján csonthártya gyulladásra gyanakodtak. Szilikonos sarokemelőt ajánlottak, amit azóta visel fiam és abbahagyta az edzéseket. Mint mozgékony gyerek az iskolai futkorászátst nem tudja elkerülni. Nehezen bírja, hogy nem sportolhat, mert négy éves kora óta naponta jár edzésre. Milyen lehetőségek vannak még számára? Mi lehet az oka ennek a problémának?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csonthártygyulladás témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Ilyen panaszokat több dolog is okozhat. Az egyik a csonthártyagyulladás. A másik a sarok csont nem megfelelő vérellátása, emiatt következményes részleges csontelhalás, de a talpi kötőszövetes lemez gyulladása is okozhat ilyet. A szilikonos sarokemelő sem rossz módszer, de lehet, hogy a szendvicsszerkezetű lúdtalpbetét jobb eredményt hozna. (Ez persze attól is függ, hogy mi okozza a fájdalmat) . A sport abbahagyása csak átmeneti és nem minden sportra vonatkozik. Az úszást, kerékpározást nyugodtan végezheti, mint ahogy a mindennapi aktivitást is. Elvileg 2-3 hónap alatt jelentősen javulnia kell a panaszoknak és akkor a következő kontroll vizsgálat alkalmával már lehet, hogy a sportot is engedni fogják!

Kérdés: 2011. március 10., 09:28; Megválaszolva: 2011. március 11., 00:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csonthártyagyulladást kaptam a...
üdvözlet.Nekem tavaly szeptemberben húztak egy fogamat ami nem volt könnyű és kettő lidokaint is kaptam ami után iszonyat remegés kapott el még a...
Kez fajdalom
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom
Láb zsibbadás
Tisztelt Szakértő! Több hónapja fennálló láb zsibbadás miatt lett MR vizsgálat kérése. Segítségét szeretném kérni MR eredmény...