Biológiai terápia

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál kb.négy éve reumatoid artritiszt állapítottak meg, már a létező összes gyógyszert kipróbálták nála amit szedhet/szteroid nem jöhet szóba, mert rákkal műtötték/ évente befekszik kezelésekre az ORFIba, de most azonban már a vérkép leletei egyre rosszabbak, a vörös és fehérvérsejteknél mutat nagy eltérést, ezért már nem tudja a gyógyszereit szedni, így viszont iszonyatos fájdalmai vannak.Olvastunk a biológiai terápiáról, de az orvosa azt mondta ő még nincs olyan rosszul hogy ezt nála alkalmazzák, mert drága. Már most én azt kérdezem ha a tb támogatja miért drága, és majd akkor akarják kezelni ha már nem tud menni? Szeretném tudni a Doktornő nem tudna e ajánlani olyan kórházat és orvost aki alkalmasnak találná édesanyámat a biológiai terápiára. Válaszát előre is köszönöm B.né Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza rheumatoid arthritis témában

Tisztelt KÉrdező!

Sajnos daganatos betegség esetén 10 éves daganatmentes állapot után lehet biológiai terápiát indítani, addig nem. Az árral kapcsolatos információk valószínűleg félreértésből eredtek. Valóban drága készítmények, de ezt nem a betegnek kell m, egfizetni, hanem a társadalombiztosító támogatja azon betegek részére, akiknek valóban indokolt. Az indokoltásgot igen szigorú követelményekhez kötik. Ezek között szerepel a nyagon akítv betegség, de emellett az is, hogy a korábbi kombinációban is alkalmazott gyógyszeres kezelésre nem reagált megfelelően a beteg. Emellett még számos egyéb kritériumnak kell megfelelni, de sajnos a daganatos betegség egyérteéműen kizárási kritérium a biológiai terápia alól. Ezzel ellentétben a szteroid terápia az nem ellenjavallt, így nem nagyon értem, hogy azt miért nem kap! Ha Debrecembe el tudnak jönni, szívesen tudok konkrétabb tanácsokat is adni, ha látom a papírokat!

Kérdés: 2011. február 17., 16:27; Megválaszolva: 2011. február 20., 20:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
rheumatoid arthritis
Rendszeresen úszom, az lenne a kérdésem, hogy a betegségem kapcsán fellángolt állapotban javasolt-e az izületek az úszás kapcsán kitett...
RA kezelés?
Tisztelt Doktor úr/ nő! Kicsit több mint egy hónapja kissé emelkedett reumafaktor miatt (70) készült további vizsgálatok 275-ös antiCCP-t...
Szedhetem ezeket a gyógyszereket...
Tisztelt Doktornő! Betegségem a reumatoid artritisz. Jelenlegi vérvizsgálatom eltérései: vörösvérsejt süllyedés-105mm/h, anti-streptolizin O...
Reumatiod arthritis diétája
Kedves Dotor Úr, Nő! biológiai terápiát kapok 2. éve az első évben a Remiceda infúziót kaptam de sajnos nem vált be mert allergiás sokkot kaptam...
RA
Tisztelt Doktornő /Úr/ RA betegségemre Trexan gyógyszert szedek. Tudomásom szerint, ez nagyon erős gyógyszer. Az ízületeim sokat javultak, ám a...