Szedhetem ezeket a gyógyszereket együtt?

Tisztelt Doktornő! Betegségem a reumatoid artritisz. Jelenlegi vérvizsgálatom eltérései: vörösvérsejt süllyedés-105mm/h, anti-streptolizin O 597/U/mL. Állapotom ennek megfelelő /fájdalmak! / Kérdésem az lenne, hogy jelenleg az alábbi gyógyszereket kellene együtt szednem: Arava (két naponta egy szem) , Trexan (heti három szem) és Rheosolon (napi 2×1 szem) . Ezek önmagukban is veszélyes gyógyszerek, lehet-e együtt szedni őket? (Korábban ezeket a gyógyszereket 2-2 évig szedtem és nem bizonyultak hatásosnak.) Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Németh Ágnes válasza rheumatoid arthritis témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által felsorolt gyógyszerek a reumatoid arthritis bázisterápiás szerei közé tartoznak, melyeknek nem csak tüneti, hanem betegségmódosító hatása is van. Amennyiben az egyik szer nem bizonyul hatásosnak, akkor lehetőség van ezen gyógyszerek kombinációban történő alkalmazására. Mindez egyben előkészítő lépése is lehet hatástalanság esetén, hogy az ún. biológiai terápia irányába tovább lehessen lépni.

Kérdés: 2012. március 02., 18:50; Megválaszolva: 2012. március 07., 20:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
rheumatoid arthritis
Rendszeresen úszom, az lenne a kérdésem, hogy a betegségem kapcsán fellángolt állapotban javasolt-e az izületek az úszás kapcsán kitett...
RA kezelés?
Tisztelt Doktor úr/ nő! Kicsit több mint egy hónapja kissé emelkedett reumafaktor miatt (70) készült további vizsgálatok 275-ös antiCCP-t...
Reumatiod arthritis diétája
Kedves Dotor Úr, Nő! biológiai terápiát kapok 2. éve az első évben a Remiceda infúziót kaptam de sajnos nem vált be mert allergiás sokkot kaptam...
RA
Tisztelt Doktornő /Úr/ RA betegségemre Trexan gyógyszert szedek. Tudomásom szerint, ez nagyon erős gyógyszer. Az ízületeim sokat javultak, ám a...
RF titer megemelkedés
Tisztelt Cím! Júliusban csináltak vérképet melyen Rf titer értékem 1, 0 volt. Most szeptemberben egy újabb vérkép alkalmával ez 46, 7 értékre...