• Szedhetem ezeket a gyógyszereket együtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Betegségem a reumatoid artritisz. Jelenlegi vérvizsgálatom eltérései: vörösvérsejt süllyedés-105mm/h, anti-streptolizin O 597/U/mL. Állapotom ennek megfelelő /fájdalmak! / Kérdésem az lenne, hogy jelenleg az alábbi gyógyszereket kellene együtt szednem: Arava ( két naponta egy szem), Trexan (heti három szem) és Rheosolon (napi 2×1 szem). Ezek önmagukban is veszélyes gyógyszerek, lehet-e együtt szedni őket? (Korábban ezeket a gyógyszereket 2-2 évig szedtem és nem bizonyultak hatásosnak.) Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök!

        Dr. Németh Ágnes válasza a rheumatoid arthritis témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által felsorolt gyógyszerek a reumatoid arthritis bázisterápiás szerei közé tartoznak, melyeknek nem csak tüneti, hanem betegségmódosító hatása is van. Amennyiben az egyik szer nem bizonyul hatásosnak, akkor lehetőség van ezen gyógyszerek kombinációban történő alkalmazására. Mindez egyben előkészítő lépése is lehet hatástalanság esetén, hogy az ún. biológiai terápia irányába tovább lehessen lépni.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 02., 18:50; Megválaszolva: 2012. március 07., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: