Kezelés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Rheumatoid arthritisem van, évekig kaptam biológiai terápiát kombinálva. 2 hetente Humira, 3 tabletta Trexánnal kombinálva. Orvosom minden emlitett ok nélkül lecserélte egy másik készitményre, Simponi-ra. A Trexán maradt! A Simponi nem bizonyult elegendőnek, nem tart ki a hatása egy hónapig és úgy érzem romlott az állapotom. Közben felmerült Chron betegség lehetősége is, azonban csak hasi CT alapján vetődött fel. Az orvosom Remicade-t akar adni, de amíg lehet ezt halogatnám, mert nem túl jók az ereim, hegesedés stb. Az orvosom nem akarja visszadni a Humirát, ami mellett kevesebb volt az izületi panaszom és a hasi tüneteim sem akkor alakultak ki! A hasi panaszok most nem annyira dominánsak. Miért nem kaphatom vissza a Humirát amivel meg voltam elégedve?

Dr. Szamosi Szilvia válasza rheumatoid arthritis témában

Tisztelt KÉrdező!

Elvi akadálya nincsen anank, hogy visszakpja a Humirat, ha az vált be leginkább, azonban valószínűleg azért óckodik ettől a kezelőorvosa, mert nagyobb az esélye az allergiás reakciónak ilyen esetekbenm, ha hosszabb idő kimarad. A Remicade is általában nagyon hatékony szer, de kétségtelen, hogy vannak olyan betegek, akik számára kényelmetlenebb ez az adagolási mód.

Kérdés: 2010. december 20., 10:35 ;Megválaszolva: 2010. december 23., 13:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
rheumatoid arthritis
Rendszeresen úszom, az lenne a kérdésem, hogy a betegségem kapcsán fellángolt állapotban javasolt-e az izületek az úszás kapcsán kitett...
RA kezelés?
Tisztelt Doktor úr/ nő! Kicsit több mint egy hónapja kissé emelkedett reumafaktor miatt (70) készült további vizsgálatok 275-ös antiCCP-t...
Szedhetem ezeket a gyógyszereket...
Tisztelt Doktornő! Betegségem a reumatoid artritisz. Jelenlegi vérvizsgálatom eltérései: vörösvérsejt süllyedés-105mm/h, anti-streptolizin O...
Reumatiod arthritis diétája
Kedves Dotor Úr, Nő! biológiai terápiát kapok 2. éve az első évben a Remiceda infúziót kaptam de sajnos nem vált be mert allergiás sokkot kaptam...
RA
Tisztelt Doktornő /Úr/ RA betegségemre Trexan gyógyszert szedek. Tudomásom szerint, ez nagyon erős gyógyszer. Az ízületeim sokat javultak, ám a...