Reumatoid artritisz

T.Dr Úr, -Nő! Ha fizikoterápiás kezelést kapna RA-s beteg elképzelhető-e, hogy a medrol szedése szükségtelen, mert annyira hatásos a kezelés vagy ilyen eset nem nagyon fordul elő? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza rheumatoid arthritis témában

Tisztelt KÉrdező!

Fizikoterápiás kezelést csak nyugalni állapotban lehet adni RA-s betegnek. Természetesen annak is meg van a maga helye a kezelésben, és a cél, hogy a Medrolt egyéb gyógyszeres és nem gyógyszeres terápiával le tudjuk váltani. így nem tartom elképzelhetetlennek, azonban az sem mindegy, hogy milyen régóta szedi a Medrolt. Ugyanis mellékhatásai között a mellékvesekéreg működésének, hormotermelésének a visszaszorítása is ott áll, mely miatt csak fokozatosan lehet elhgyani a Medrolt, de pl. 20 éves szedés után már egyre valószínűtlenebb ennek a sikere.

Kérdés: 2010. október 11., 19:12; Megválaszolva: 2010. október 13., 08:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
rheumatoid arthritis
Rendszeresen úszom, az lenne a kérdésem, hogy a betegségem kapcsán fellángolt állapotban javasolt-e az izületek az úszás kapcsán kitett...
RA kezelés?
Tisztelt Doktor úr/ nő! Kicsit több mint egy hónapja kissé emelkedett reumafaktor miatt (70) készült további vizsgálatok 275-ös antiCCP-t...
Szedhetem ezeket a gyógyszereket...
Tisztelt Doktornő! Betegségem a reumatoid artritisz. Jelenlegi vérvizsgálatom eltérései: vörösvérsejt süllyedés-105mm/h, anti-streptolizin O...
Reumatiod arthritis diétája
Kedves Dotor Úr, Nő! biológiai terápiát kapok 2. éve az első évben a Remiceda infúziót kaptam de sajnos nem vált be mert allergiás sokkot kaptam...
RA
Tisztelt Doktornő /Úr/ RA betegségemre Trexan gyógyszert szedek. Tudomásom szerint, ez nagyon erős gyógyszer. Az ízületeim sokat javultak, ám a...