• -foglalkozási megbetgedés? -

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Bogdán Aurél Doktorúr! Sajnos most volt módomban elovasni a válaszát./elnézést! / Az ínszalag beültetés 5 éve volt, kiváltó oka ismeretlen(lehet ütés, vagy húzódás /vagy falamilyen fizikai sérülés, amely fokozatosan sorvadásnak indította az ínszalagot....(mondják az orvosok) A műtét után felépülve kezdtem el gyárban dolgozni, mint két-kezü munkás.Semmi fizikálisan kiható probléma, betegség nem volt.De mikor áthelyeztek egy új gyártósorra ami nagyon igénybe vette a csuklót és az ujjakat---itt kezdődtek a problémák.Én jeleztem hogy nem bírja a kezem, de nem vették figyelembe;-mire a 4.hónapban sürgős műtétet(Carpal tunnel felszabadítást) kellett végezni. Akkor már azt sem éereztem hogy hideg-e vagy meleg a víz. A műtét sikerült, végre megszabadultam azoktól az iszonyatos fájdalmaktól.Pár hét múlva tünetmentesen, orvosi javaslatra visszamehettem dolgozni.Sajnos a munkahely nem vette figyelembe az orvosi utasításokat, így úgyan azt a munkát kellett folytatnom. A kezem nem sokáig bírta, most még mindig betegállományban vagyok és még mindig folyik ez a dolog. Annyi idevonatkozó randeletet áttanul, mányoztam -amely ebben az esetben foglalkozás által kialakult idült betegség /Hiszen akkor nem kellett volna megműteni,...műtét után meg könnyebb munkára kellett volna hogy tegyenek, ráadásul az Rtg. leletem is rosszabb lett./ Remélem az OMFI-ba is foglalkozási megbet.nek nyílványítják-. Hamarosan eljutok oda is,, bár már rég túllennék rajta ha.... Ön minek bírálná el ezt az esetet? Kiváncsi lennék a véleményére. Tisztelettel: Ildi

        WEBBeteg szakértő válasza a foglalkozási megbetegedés témában

        Ezek alapján lehet az ön problémáját munkahelyi ártalomnak minősíteni, legalább is az én véleményem szerint. Főleg azért, hogy nem vették figyelembe az orvosi utasításokat és ugyan olyan munkát végeztettek önnel a műtét után is. Ha esetleg OMFI nem hoz önnek kedvező döntést, polgári peres úton is lehetőség van az ön sérelmét orvosolni. Erről egy ügyvéd többet tud önnek mondani! Remélem eléri a célját!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 11:50:51; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: