Haematoma a lábon

Kedved Doktornő! Megint csak önhöz fordúlnék! Ma voltam a körzeti orvosomnál, aki megnézte és azt mondta hogy hát már be van gyulladva! Írt rá egy Gentamicin Wagner kenőcsöt, napi 3x4 i kezelést mondtak! Ez a kenőcs mennyire hatásos, és kb mikor látható vagy érezhető a javulás? És nem tudom hogy kerékpározással nem e terhelem? Mert amikor tehetem kerékpározok, és hát hiába van a ball lábamon és tekerek jobbal mégse tudom eldönteni hogy nem erőltetem meg! Köszönöm a segitségét!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza törés és hematoma témában

Igen, elvileg jó rá a Gentamicin, ha valóban használ, fogja látni a javulást. Ha rosszabbodik, felírhat a háziorvosa tablettás antibiotikumot is, de elvileg a helyileg alkalmazandó kenőcs jó kell legyen. Ha érzi hogy fáj kerékpározás közben, vagy sérti, súrolja jobban a cipő, akkor pihentesse még. Kell a gyógyuláshoz 1-2 hét.

Kérdés: 2016. január 29., 14:59; Megválaszolva: 2016. január 30., 09:29

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Bevérzés Térdhajlat
Jó estét Kedves Doktornő! Ismét önhöz fordulok segitségért! A párom vasárnap le esett egy székről ablakpucolás közben! Eltört a jobb kéz...
Sipcsont csonthartya gyulladás
Tisztelt Doktornő! Másfél héttel ezelőtt részt vettem egy teljesítménytúran. Azóta a bal sipcsontom jarasra,mozgasra eleg eroteljesen faj, az...
Röntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja kezdődött a mellkasi fájdalmam. Háziorvosom röntgent kért novemberben. Azon az áll, hogy "A sternum caud végén...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...