Két hónapon belül 2lumbális gerinc Mr vizsgálatot is végeztek ami szerintem elégé eltérő lehetséges

Az lenne a kérdésem hogy lehetséges e hogy bő egy hónap elteltével az első mr után a másikon már mást írtak le igaz 3 hétig csak feküdtem és szedtem az antibiotikumot a spondilodiscitisre, leírom a két lelet tartalmát: Az S1 lumbalizált. Az LII-III-ban körkörös discus protrusio ábrázolodott. Az LV-SI-ben zárolemezek egyenletlenek, a zárolemezek szomszédságábankóros jelintezitás látható, a STIR és T2súlyozottfelvételeken magas jelintenzitásfigyelhető meg. A discusok jelintensitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent. Az LIV-V és LV-SI résekben körkörös discus hernia látható.Vélemény:Spondylosis, polydiscopatia, Protrusio disciLII-III, Hernia disciLIV-V, LV-SI, Spondilodiscitis LV-SI leletezve KIstarcsán 2015.05.30. A kovetkező MR vizsgálat EGER 2015.07.06 SI szelvény átmeneti tipusú részlegesen lumbalizált. Discret spondylophytosis, a csigolyatestekben elszortan apro haemangiomák vannak.LII-III jobboldali dorsalis peremszélei mentén Modic.II sávos degen.jelzavar van.LII-III discusokon mérs.körkörös protrusio van.L.IV korongon kp. fokú protrusio látható gyöki érintetség nélkül.LV.discus ellepult, dehydralt, széles foraminális terjedést mutató előboltosulást mutat.LV, -SI szomszédos zárolemezei mentén kifejezett sávos jeldúsulás látható T1és T2 képeken, mely a STIR méréseken is hyperintensitást mutat.Spondilodiscitisre utaló egyértelmű jel nincs. A conus medulláris az L.II csigolya szintjében van.Vélemény Egyértelmű spondylodiscitis jelenleg nem bizonyítható, protrusio disci L.II-V, degenerativ zárolemez jelzavar L.V/S.I.segmentumban.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckorong gyulladás témában

Kedves Kérdező!

Ha jól értem, a két vizsgálat között eltelt időben ön feküdt és a porckorong gyulladására antibiotikumot szedett. Ennek eredményeképpen a kifejezett gyulladásos jelek az érintett LV SI szegmentumban visszahúzódtak, de még mindig valamennyire láthatók. A második felvételen látszó gyulladás nem olyan mértékű, hogy kifejezett, esetleg fertőzéses eredetű gyulladásnak értékelte volna a leletező orvos. Meglátásom szerint a 3 hetes kezelés eredményeképpen a javulás látható a második felvételen. Leginkább ez a különbség a két eredmény között és természetesen a különböző gépek és az eltérő leletező személy stílusbeli különbségei. A spondylodiscitisen kívül az összes többi eltérés leírásagyakorlatilag ugyanazt jelenti, apró különbségektől eltekintve. Összefoglalva: a két eltérő leleten a sikeres kezelés következtében leírt javulás leírása figyelhető meg.

Kérdés: 2015. július 18., 16:02; Megválaszolva: 2015. július 24., 20:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Kez fajdalom
Milyen sérülésre, betegségre...
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom