Aggódás a sérv miatt

Tisztelt Doktornő! Szeretném leírni milyen eredmémyt mutat a röntgen leletem: Enyhe S alaku Th-L scoliosis. Fokozott háti kyphosis és lumbális lordosis. A csigolyák ép szerkezetüek, a háti és lumbális szakaszon a ventrális peremek megnyultak. A nyaki gerincen kóros eltérés nem látható. A panaszaim egy hete kezdödtek erős derékfájással és jobb lábfej zsibbadással. Ezek mostanra jelentősen javultak de időnként visszatérnek. Sok fájdalomcsillapítót és izomlazítót szedek. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint a röntgen lelet alapján mi okozhatja ezt, mit jelentenek a leírtak a leleten és, hogy mivel lehet ezen javítani. Utolsó kérdés a lelet alapján lehet-e ez sérv? Segítségét, válaszát és türelmét előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

Lelete szerint önnek kis gerincferdülése mellett fokozott az ágyéki és a háti gerinc görbülete. A héti és ágyéki szakaszon a csigolyák elülső peremei megnyúltak, ez tartós helyi túlmozgásra, túlterhelésre utal. A nyaki gerinc rendben.

Panaszainak oka a röntgenen nem látszik, de valószínű ez alapján, hogy elég helytelenül terheli a gerincét, ami egyes pontokon túlterheléshez vezet. Itt a porckorong is károsodhat, ami a röntgenen nem látszik ugyan, de a porckorongok helyét nem írták le beszűkültnek, ami arra utal, hogy nem indultak erősebb kopásnak. Porckorongsérve nem túl valószínű a röntgen lelet alapján, de ismétlem, hogy a röntgen nem láthat porckorongokat! Mivel panaszai visszahúzódtak, nem valószínű, hogy porckorong sérv okozta azokat.

Az állapoton vezetett, komolyan és rendszeresen végzett gyógytornával lehet tartósan javítani. Amíg erős fájdalmai vannak gyulladáscsökkentő szedése is feltétlen indokolt.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. június 15., 16:35; Megválaszolva: 2015. június 18., 22:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki mintában...
Porckorongsérvtől lehetnek a...
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor...
Gyógyítható-e porckorong sérv...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A...
Porckorongsérv: indokolt a műtét?
Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali...