Csuklótörés utáni vékony maradt a csuklóm, pici maradt a kezem

T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, ki is fordult mindkettő és altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind két csuklóm nagyon vékony volt mint ha teljesen elsorvadtak volna. A kézfejem és az ujjam is kicsi lett. A kézfejem kicsi, keskeny és vékony lett az ujjaim rövidebbek és nagyon vékonyak lettek.Valamit vastagodott azóta a csuklóm, de még mindig nagyon messze van a normálistól. A kézfejem még mindig kicsi és vékony és az ujjaim is rövidek és vékonyak nagyon. Azóta sportoltam is éveken át kosárlabdáztam, kondi terembe is jártam szóval terheltem a kezemet. A kezem olyan látványt nyújt mint ha nem fejlődött volna ki normálisan. Mi lehet ennek az oka? Van valami megoldás amivel lehet javítani ezen a problémán vagy életem végéig akkora kézzel és olyan vékony csuklóval kell éljek mint 1 kis gyereké? Az eset előtt semmi különös probléma nem volt a kezemmel.185cm magasságomhoz és 75-80 kilómhoz meg pláne nagyon kicsi a kezem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza növekedési zavar témában

Vizsgálat nélkül és röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Mindenképpen szükség lenne ortopédiai illetve kézsebészeti szakvizsgálatra ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, hogy milyen fokú a kezein az elváltozás, illetve milyen lehetőségek vannak ezek korrekciójára.

Kérdés: 2014. december 11., 17:26; Megválaszolva: 2014. december 14., 11:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?