Csípőficamos a gyermekem?

Tisztelt doktor úr! Kislányom 5hónapos a 6hetes ultrahang rendelésen terpeszbetétes pelenkát írtak fel neki, majd 6hét után a kontrollvizsgálaton azt mondták nem javult újabb 6hét pelenkát javasoltak. Ma voltunk az ortopédián ahol elküldtek minket rtg-re, azt mondták fejletlen a csípője. A leleten a következő szerepel: bal csípő 1b jobb csípő 1a vápatetők nem kellően íveltek a vápaszélek nem kellőképp kiképzettek.Újabb 4hét terpeszpelenkát javasoltak majd kontrollt. Kicsit bővebben ki tudná fejteni a laikus számára is, mert itt nem kaptam kellő felvilágosítást és eléggé kétségbe vagyok esve, nem szeretném ha a gyermekemnek esetleg kengyelt kellene hordania vagy ne adj isten műtétre kerülne sor! Lehet tornáztatni vagy más módon edzeni? Vagy nincs akkora baj, mint most gondolom? Kérem nyugtasson meg válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza csecsemő csípő témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján nem csípőficamos a gyermeke, csak kissé fejletlenebb az ízülete. Az említett adatok alapján elég a tornáztatás és a terpeszpelenkázás, nincs szükség kengyelre, vagy műtétre. A 100%-os válaszért mindenképpen keresse fel kezelőorvosát.

Megválaszolva: 2013. november 02.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...
Rejtélyes csípő fájdalom mozgásnál, és...
Tisztelt Dr. Nő Sokat kerékpározom több 1000 km egy évben. Azonban rejtélyes bal oldali combcsont forgótól-tőből jelentkezett egy erősebb tekerés után. Ez még...
Láb gyengeség térdprotézis műtét után
T. Dr. Nő! Aug. 30-án volt térdprotézis műtétem a bal oldalon, előtte 2020-ban. a jobb oldalon. A műtő orvosom szerint minden rendben van, hiába mondom,...
Kérdés deréktámasztó öv használatáról
Kedves Doktornő! Interneten reklámban találkoztam egy felfújható, deréktámasztó öv tájékoztatójával. (dr. Lumbar) Két éve gerincsérvem volt, kisebb csigolya...