pajzsmirigy? vagy más?

Tisztelt doktor nö-ur! A következö problémával fodulok önhöz. Idén szeptember 24.én megoperáltak az Usa-ban.Snowboardozás közben a csuklomra estem, és eltört a kéztö csontom,, illetve én igy értelmeztem..azota is gipszben van a kezem.most oktober 19.én kell visszamennem a korházba hogy eltávolitsák belölle a fémeket. A mütét nem altatásban zajlott a saját kérésemre, hanem a honom alá szurtak valamilyen elektrodát és igy zsibbasztotték el a karom...a kérdésem a következö: a korházban 4 napot töltöttem, utána sajnos mivel nins biztositásom afelirt gyogyszereket-gyulladáscsökkentö, fájdalomcsillapito-nemtudtam rögtön elkezdeni szedni,, igy megkellett várnom amig Magyarországrol küldenek nekem...most 1 hete szedem végre a gyogyszereket..edig csak a vénynélküli alap fájdalomcsillapitokat szedtem... A problémám sokrétü! az eggyik hogy a hüvelyk, mutato és gyürüs ullyam eggyáltalán nem érzzem még mindig! plussz a mütét ota olyan tüneteim vannak mint a palyzsmirigy alulmüködéses tünetek...pl:szárad a böröm nagyon,, föleg a hajas fejbörön, az arcomon, halántékomnál,,, nagyon sok hajam kihullot azota és amai napig is hullik folyamatosan! a szemöldököm is ritkul, és az étvágyam a régi, talán kicsit többet eszem a mozgásszegény életmod miatt ami most fen áll, kb 8 kg ot szedtem fel a mütét ota! ..ezt erös székrekedés kiséri már 2 hete! sok forumon probáltam utánajárni a dolognak,, de csak 2 verziot találtam a tüneteim alapján.' hogy pajzsmirigy alulmüködésem van..és ez pont egybe esik a mütét idöszakával...2 hogy a mütét hatása ez az egész mert 3 hétig efektive nem szedtem a felirt gyogyszereket és igy állando gyulladásban volt-van a testem... most már szedem a Diklofenac 75dk-t disperst és a Pantozol 20 as gyogyszert de a tüneteim nem szünnek: ( Nagyon kérem ssegitsenek válaszukkal...mert ha ez csak a mütét utáni stresszes, gyulladásos, keveset mozgos sindroma akkor nem kell hazautaznom-ami igen költséges...vagy ha pajzsmirigy a ludas..akkor természetesen hazautazom. Válaszukat köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklósérülés és pajzsmirigybetegség lehetősége témában

Vizsgálatok nélkül nem lehet megmondani a pontos okot. Pajzsmirigy betegség is lehet a háttérben, de az ritkán szokott ilyen gyorsan kialakulni. Bár az is tény, hogy egy műtéti beavatkozás előhozhatja a lappangó betegséget. A műtétet követő szövődmény is elképzelhető, de az is lehet, hogy a két dolognak semmilyen köze sincs egymáshoz. Maga a műtét utáni "gyulladás", vagy esetleg a beültettet fém okozhat hasonló tüneteket. Az elkezdett gyógyszer hatása általában 2-3 hét alatt alakul ki, így még várható a gyulladás mérséklődése. Pontosabb válaszhoz juthat, ha elvégeztet egy egyszerű laborvizsgálatot, melyben pajzsmirigy hormonokat (T3, T4, TSH) és gyulladásos paramétereket (WBC, CRP, Procalcitonin, We) néznek. Ez alapján el lehet dönteni, hogy mi lehet a fő ok és mérlegelni lehet a hazajövetel, vagy a kinnmaradás lehetőségét.

Kérdés: 2012. október 25., 12:43; Megválaszolva: 2012. október 26., 22:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...