Súlyos bokasűllyedésem van. Mi jelenthetne megoldást?

Bokasűllyedésemmel már 3 ortopédorvosnál is jártam, de nem született megoldás a problémámra. Az egyik orvos szerint semmi bajom, a másik talpbetétet írt, a harmadik fizioterápiára küldött. Fáj a lábfejem, a térdem és a csípőizületem. Nem csak járáskor hanem alváskor, nyugalmi állapotban is. A lábamat egyáltalán nem tudom terhelni, van hogy ráállni sem bírok. A térdeim szinte egymást nézik mert befelé fordultak, a lábfejem el van deformálódva, kiszélesedett. Papucson kívül más cipőt nem tudok hordani. 1 évi lábtorna és talpbetét hordása sem segített, csak rosszabbodott az állapotom. Mi lenne erre a megoldás? Műtét segíthet? Hallottam hogy Pécsett végeznek állítócsavaros műtétet. Az segítene? Valamilyen műtétnek kell lennie erre. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasüllyedés témában

A képek sokat segítettek, de pontos választ csak vizsgálattal és röntgen készítése után tudnék mondani. Kellene felvétel a csípőről, a térdről, a bokáról és a lábról. Meg kellene nézni, hogy a z elváltozás hátterében csak lágyrész elváltozások állnak, vagy a csontszerkezet is érintett. Nem feltétlen csak a műtét segíthet, vannak megfelelő ortopéd cipők is, természetesen csak a megfelelő indikációval alkalmazhatók! Tekintettel arra, hogy már járt ortopédusnál, azt javaslom, hogy keresse fel valamelyik ortopédiai klinikát (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) , amelyik közelebb található Önhöz és nézesse meg ott!

Kérdés: 2012. június 14., 10:20; Megválaszolva: 2012. június 17., 09:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lúdtalp (harántboltozat)
Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Még gyerekkoromban diagnosztizáltak nálam bokasüllyedést és lúdtalpat. Ezek ma már kisebb fájdalomat okoznak. Ezen...
Bokasüllyedésre megoldás lenne a...
Kérdésem a következő lenne. Kisfiam 7 éves, és nagyon befelé dől a bokája, lapos a talpa. Orthopédiára járunk, de ott egy kedves idős bácsi az...
Komoly stádiumú bokasüllyedés
A csontorvosom bokasüllyedést eszlelt nalam ami eleg komoly stadiumaban van.nagyon faj az egesz bal labam es gyenge benne a verkeringes.rendeltem...
Külső lábél
Tisztelt Doktornő, úr 1hete a láb külső élén igen erős fájdalmat érzek. A bőr nem piros, de tapintással mintha duzzanat érződne. Főképp...