Bokasüllyedésre megoldás lenne a calcaneo-stop műtét?

Kérdésem a következő lenne. Kisfiam 7 éves, és nagyon befelé dől a bokája, lapos a talpa. Orthopédiára járunk, de ott egy kedves idős bácsi az orvos és ő csak felírja a gyógycipőt és szerinte nincs már teendő. Évről évre romlik a bokája állapota a gyerkőcnek, sarkantyúja van és már szinte minden cipő kikezdi a lábát, fáj a talpa. a gerincét előrenyomva tartja. Szinte minden tünetet produkál, amit egy súlyos bokasüllyedés okozhat. Ez így nem maradhat! Most olvastam egy műtéti lehetőségről a neten, calcaneo-stop műtét. Erről érdeklődnék: műtéti altatásban csinálják? mennyi idő a kórházi bentlét? érdemes ilyen korú gyereknél megcsinálni ezt a műtétet? keressek fel egy másik ortopéd orvost, aki talán javasol megoldásokat? Nem konkrét választ várok Öntől, csak általános válaszokat a kérdéseimre, ill. megerősítést abban, hogy keressek-e fel másik szakorvost, aki kivizsgálja a gyerekem állapotát és megoldást találhat a gyógyulásra.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bokasüllyedés témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, mindenképp' és minél hamarabb keressen fel egy másik orvost is, mert a gyereke egészsége ennyit bőségesen megér. Ez nem jelenti azt, hogy biztos rossz helyen van. A műtétről a sebésztől kell érdeklődnie. Ha fizioterápiás kezelést is igénybe szeretne venni, akkor keressen fel bizalommal!

Dr. Borka Péter

gyógytornász

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 395-49-22-es telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 15., 10:49; Megválaszolva: 2012. május 23., 16:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lúdtalp (harántboltozat)
Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Még gyerekkoromban diagnosztizáltak nálam bokasüllyedést és lúdtalpat. Ezek ma már kisebb fájdalomat okoznak. Ezen...
Súlyos bokasűllyedésem van. Mi...
Bokasűllyedésemmel már 3 ortopédorvosnál is jártam, de nem született megoldás a problémámra. Az egyik orvos szerint semmi bajom, a másik...
Komoly stádiumú bokasüllyedés
A csontorvosom bokasüllyedést eszlelt nalam ami eleg komoly stadiumaban van.nagyon faj az egesz bal labam es gyenge benne a verkeringes.rendeltem...
Külső lábél
Tisztelt Doktornő, úr 1hete a láb külső élén igen erős fájdalmat érzek. A bőr nem piros, de tapintással mintha duzzanat érződne. Főképp...