Lúdtalp (harántboltozat)

Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Még gyerekkoromban diagnosztizáltak nálam bokasüllyedést és lúdtalpat. Ezek ma már kisebb fájdalomat okoznak. Ezen próbálnék változtatni. Több módszerről olvastam hazai és külföldi honlapokon, valamint felkerestem gyógytornászt is. Többen javasolták kavicsokon, köveken járást és az érdekelne hogy ez a módszer a talpban pontosan milyen változást idéz elő és pontosan miért. Ez az információ nagyban elősegítené a gyakorlat megfelelő kivitelezését és a mihamarabbi korrekciót. Emellett a levél írása is e célt szolgálja. Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza bokasüllyedés, lúdtalp témában

Kedves Uram,

ez az ún Kneip módszer is a láb kis izmainak edzését célozza meg, amely korrigálhatja a lúdtalpasságot. Az Ön életkorában már nem várható csupán a lábizmok edzésétől a panaszok megszünése, a lúdtalpbetét viselése is javasolt.

Tisztelettel:

Rybaltovszki Henrik

Kérdés: 2012. augusztus 05., 19:48; Megválaszolva: 2012. augusztus 11., 09:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Súlyos bokasűllyedésem van. Mi...
Bokasűllyedésemmel már 3 ortopédorvosnál is jártam, de nem született megoldás a problémámra. Az egyik orvos szerint semmi bajom, a másik...
Bokasüllyedésre megoldás lenne a...
Kérdésem a következő lenne. Kisfiam 7 éves, és nagyon befelé dől a bokája, lapos a talpa. Orthopédiára járunk, de ott egy kedves idős bácsi az...
Komoly stádiumú bokasüllyedés
A csontorvosom bokasüllyedést eszlelt nalam ami eleg komoly stadiumaban van.nagyon faj az egesz bal labam es gyenge benne a verkeringes.rendeltem...
Külső lábél
Tisztelt Doktornő, úr 1hete a láb külső élén igen erős fájdalmat érzek. A bőr nem piros, de tapintással mintha duzzanat érződne. Főképp...