• Vérszegénység és Transzferrin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Szeretnék választ kapni a kérdésemre.Tavaly derült ki, hogy bechterew kórban szenvedek.Salazopirint szedek, napi 4 szemet.Laboreredményeimben évek óta magas(40)süllyedés és 20-as Crp volt. Múlthéten voltam vérképen, és végre lement 10-re a süllyedésem és a crp meg 9-re.Viszont a hemoglobinom:119, a hemotokrit35, és a Tranferrin 1, 8. A többi érték határértéken belül van, normális értékek. Az orvosom kezdődő vérszegénységet mondott, de a szérum vas értéke jó. Mitől csökkenhetnek ezek az érétkek? Estleg a gyógyszer mellékhatása vagy a Bechterew folyamattól? Mi az a Transzferrin, mi a jelentőssége, ha a vasam meg jó? M iállhat ennek hátterében? Tudom nem sok az eltérés, de aggaszt egy kicsit. Várom válaszát, előre is köszönöm! Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a bechterew témában

        Kedves Kérdező! A Bechterew-kór a gyulladásos ízületi betegségek körében tartozik, mely a gerincet érinti. Ezen betegségekre jellemző a laborvizsgálatok során a gyulladásos paraméterek (pl. We, CRP) emelkedése. Emellett gyulladásos folyamatra utalhat a vérszegénység is. Mivel az eltérés az Ön esetében tényleg nem nagy, így nincs ok aggodalomra. A kérdezett transzferrin a vérben a vasat szállító fehérje, melynek szintje szintén csökkenhet gyulladásos folyamatokban. Amennyiben a gyulladásos értékei normalizálódnak, úgy az arra utal, hogy a kezelés megfelelő. Azonban továbbra is szükséges a rendszeres orvosi és labor kontroll.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 20., 16:37; Megválaszolva: 2012. március 24., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: