Hirdetés
      • A nátrium hiányt mi okozhatta, hol tudják kivizsgálni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        November elején volt egy lovas balesetem, amikor a fejem és a járomcsontom elmozdulás nélkül eltört, hematómám lett az agyban, és pápaszem hematómám a szemen. 3 napot töltöttem korházban majd hazaengedtek, jegeljem az arcom, pihenjek, szedjek féjdalomcsillapítót. 3 nap múlva visszamentem, hogy nagyon fáj a fejem, nem hat a gyógyszer, gyenge vagyok s hányingerem van. A ct változást nem mutatott, okát nem találták a fejfájásnak, kérjek a növértől gyógyszert, próbáljak ki többet, de ha gondolom bent maradhatok. A növérke adott pici barackszínű tablettát 5-6 db-ot, majd megkértem és iratott receptet, de azt nem váltottuk ki. Éjszaka rosszul lettem, reszkettem,kihivtuk a mentőt, de az ügyeletes orvos jött, aki azt mondta pánikbeteg vagyok, adott injekciót és ezután semmi. Reggel 6 kor eszméletlenül találtak, mentő, majd mivel úgy gondolták bevérzett a fejem méjaltatásban vittek az intenzívre. Ott elég nehezen kiderült hogy a na szintem 109, 3 nap múlva tudtak felébreszteni, azóta nem fáj semmim, és 5 nap után átküldtek másik korházba kivizsgálásra, mert hogy hormonzavarom van, de minden eredményem jó, gyógyszert nem kaptam, a kontrol ct után mehetek dolgozni. Azt mondják, hogy üres volt a fájdalomcsillapítós levél, okozhatta-e az a na hiányt, hol tudnák kivizsgálni. Az intenzívesek nagyon rendesekk voltak, Ők azt mondják ritka szövödmény, az idegsebész szerint 2x saját felelősségemre hazamentem és ez okozta a bajt. Az altatáskor megsérült a légcsövem és most a hangom kicsit rekedt és a gégém begyulladt, de erre kaptam gyulladáscsökkentőt: Forcid Solutab 875mg/125 mg diszpergálódó tablettát. Valójában mióta felébresztettek jól érzem magam, következő nap már sétáltam, utána pedig magamnak hozhattam a vizet. A balesetnek holnap lesz 1 hónapja, és 1 hete vagyok itthon. Dec 12 én lesz ct kontrolom. A pápaszem hematóma teljesen felszívódott, a fejem és az arcom nem fáj.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a koponyatrauma témában

        Pontos választ a vizsgálati eredmények ismerete nélkül nem tudok adni. Elképzelhető, hogy a gyógyszerek okoztak Na hiányt, de a sérülést követő átmenetei központi idegrendszeri funkciózavar is eredményezhet ilyet. Ha a kontroll CT nem mutat eltérést, akkor elvileg megnyugodhat, de egy laborkontrollt is javasolnék, esetleg ezt 1-2 havonta ismételni is lehetne.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 07., 09:45; Megválaszolva: 2011. december 09., 20:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés