• Stroke

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Körülbelül fél éve egy buliban fejbe vágtak sörös üveggel. Mentem másnap a sürgősségire , mert szédültem és jobbnak láttam ha megnézetem. Azt mondták , hogy semmi egyéb nem történt vizes ruházzam ahol megütöttek , viszont elküldtek Ct-re ahol találtak elváltozást , viszont azt mondtak az nem az ütésnek tudható be hanem növési rendellenesség ami miatt ha gyakran fájna a fejem érdemes kérnem egy beutalót a neurológiára és megnézetni. Ezt emelték ki a Ct-s papíromból : “Enyhe oldalkamrai aszimetria figyelhető meg , a bal oldali kissé tágabb . Az agy állományában körülírt elváltozás nem látható. Jobb oldalon a törzsdúcok síkja alatt promimesebb perivascularis térre utaló hypodenz képlet különíthető el. C. I. Hátsó íve variáció jeleként nyitott.” Kellene ez miatt aggódnom esetleg? Kértem időpontot a neurológiára de sajnos áprilisra kaptam addig meg sajnos túl sok minden megfordul a fejemben. Ami pedig legfőképp aggaszt , hogy mostanában helyenként nyillalik a fejemben, ha pedig megnyomom bizonyos ponton fáj , inkább a tarkómnál érzem. Elég gyakran szédülök , meg néha a beszédem is zavaros , zsibbad az arcom szám. Mondjuk fogalmam sincs hogy ez a pániknak tudható be , vagy pedig komolyabb dologról is beszélhetünk. Meg több helyen mintha valami púp fèleséget fedeztem volna fel a fejemen anélkül hogy megütöttem volna. Nagyon aggódom, előre is köszönöm válaszát doktornő.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponyatrauma témában

        Kedves Kérdező! Nem lehetett kellemes ez az ütés, lehet, hogy kisebb agyrázkódása is volt. Szerencsére a CT az ütés következményeként semmilyen szövődményt nem igazolt. A többi leírás sem utal konkrétan semmi aggasztó rendelleneségre. A panaszai valóban stresszességre utalnak.Gondolkodjon el, hogy ezt mi okozhatja, és a kiváltó tényezőt iktassa ki az életéből.Az alkoholos bulikat mindenképpen. Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 24., 21:04; Megválaszolva: 2020. február 25., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: