• Csuklófájdalom testépítő bemelegítés előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/ úr! Először is leírnám a történetemet: 8 hónapja küzködök a jobb csuklómmal. A fájdalom testépitő edzéskor bemelegitésnél jött elő tehát súly nemvolt a kezemben. Azóta nem is voltam konditerembe illetve fizikai munkát se végeztem de nem akar javulni csak rosszabb. Az első 1,5-2 hónapban háziorvos tanácsára fáslizással, flector tapasszal és kenőccsel illetve apranax tablettával probálkoztam eredménytelenül. Májusban a helyi kézsebészeten történt egy röngen ami nem mutatott semmit, junius elején szintén ugyanitt röngen ami negativ lóbalzsamot javasoltak amit használtam is de javulás szintén nemvolt. Juliusban egy ortopéd magánrendelésen 10 alkalom fizioterápia, ujabb gyulladácsökkentők, 3 hónapos porcerősitő szedés,2 hét sínezés szintén eredménytelenül. Augusztus vége: ismét helyi kézsebészet orvos szerint biztosan lunatum malatia esetleg TFCC sérülés.MRI beutaló október végére van időpont. Közben állapota romlik kevésbé tudom hátrafesziteni, fájdalom szinte állandósul. Reuma gyanujával vérvizsgálat ami negativ lett ill cataflam és röngen eredménytelenül. Oktober vége MRI vizsgálat és eredmény lunatum malatia és TFCC sérülés gyanuja nem látható.Ekkor kerestem egy másik kézsebészt szintén a helyi kórházban aki megvizsgált valamint az MR felvételeket megnézte amik szerinte is negativak viszont a fizikai panaszok TFCC sérülésre utalnak. Kérdésem a következő lenne: milyen vizsgálattal lehetne kideriteni hogy valóban TFCC sérülésem van-e vagy sem. 8 hónap alatt 5 betegséget mondtak amikről kiderültek hogy mégsincsenek..... Esetleg az ultrahang vizsgálat segítene a betegség kizárásában illetve bizonyitásában? Ha esetleg kizárná a betegséget próbálkozzak csontkovácsnál vagy egyéb alternativ gyógymóddal? A légyek türelmes majd megjavul mondásban már nem hiszek mert a kezelések mellet is csak rosszab egyre az állapotom.... Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a TFCC témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. A leírások alapján TFCC az egyik legvalószínűbb diagnózis, de célszerű lenne a teljes felsővégtagot és a nyaki gerincet is célszerű lenne megvizsgálni, hogy szerkezeti, anatómiai eltérés nincs-e? Ezek is okozhatnak hasonló panaszokat. Azt tudom javasolni, ha még nem tette volna egy egyetemi kézsebészeti osztályt keressen fel, ahol a kiegészítő vizsgálatok után pontosabb választ tudnak adni. Ha hisz a természetgyógyászatban akkor megpróbálhatja, de vigyázzon az álgyógyászokkal.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 09., 20:00; Megválaszolva: 2011. november 10., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés