• Jelentkezhetnek -e hőhullámok a menzesz elmaradása után 6 évvel,?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr! Lehet, hogy már harmadszor jelenik meg ez a szöveg önnél a gyakorlatlanságom miatt, ezért elnézést kérek4 54 éves koromban egyik hónapról a másikra elmaradt a menzeszem, panaszom közvetlenül előtte nem volt. Két évvel korábban eü. küretet végeztek nálam, aztán semmi panaszom nem volt. A menzesz elmaradása után 3 hónappal pánikroham jött rám a munkahelyemen, amely depresszióvá alakult, emiatt le is százalékoltak. Azóta pszichés gyógyszereket, antidepresszánsokat szedek, most már csökkentett adagban, ezért néha feltámad a libidóm. Kérdezem, hogy érdemes-e olyan készítményeket újra szednem, mint a Cikatridina kúp, vagy valamely hormonális hüvelykenőcs, krém, hogy kissé alkalmasabbá tegyem a testem a nemiéletre, amelyet néha kívánok, s a deprsszió némi oldására is alkalmasnak találnak bizonyos szakirodalmak, vagy már késő? A férjemnek is szeretnék örömöt szerezni az intim együttlétekkel, de ezeket fájdalmassá teszi a hüvelyszárazság és egyebek.Áthidaló megoldásként síkosítót szoktam hasznáni, de annak a mértékét nem mindig találom el, s az aktus nem sikerül a túlságos síkosság miatt. másik kérdésem: 6 évvel a menzesz megszűnése után még jelentkezhetnek-e hajnalban és napközben hőhullámok, vagy ezek a depis gyógyszerek következményei? Tisztelettel várom válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Jelentkezhetnek-e hőhullámok a menses után 6 évvel? témában

        Tisztelt Hölgyem! Nagyon nehéz kérdéseket tett fel, de köszönöm bizalmát! A válasz nehézségét az okozza, hogy persze, érdemes hormon tartalmu krémet használni, hogy a hüvelyhám rugalmasabb maradjon, de több fajta létezik, melyik lenne Önnek megfelelő? Másik: napi egy alkalommal vagy többször legyen kezelés? A hőhullámok hátterében lehet pajzsmirigy elváltozás is! Ezekből, talán érzékelhető, hogy részben a kivizsgálás, részben a megfelelő és Ön számára legalkalmasabb kezelés beállitása hosszabb időt igényel és többszöri megbeszélést kezelőorvosával. A háziorvos nagyon jól ki tudja vizsgáltatni a pajzsmirigyet, ha már vérvétel, akkor nem árt cukorvizsgálatot, valamint süllyedés és CRP / gyulladásos fehérje / meghatározást is végeztetni! Nőgyógyászatilag javasolnám a cickafark, kamilla, tőzegáfonyás meleg ülőfürdőket -minden, ami természetes uton alhasi vérbőséget idéz elő a kismedence ereiben javithatja a vérkeringést, ezáltal csökkenti a korral járó panaszokat is! Az ülőfürdőt követően vagy probiotikumot / aDM-ben recept nélkül kaphatóak/ vagy hormontartalmu krémet érdemes használni. A sikositóval valóban érdemes mértékkel bánni és házasélet után érdemes az előzőkben leirtakat alkalmazni. Tehát, orvosi segédlettel, de EGYÉNILEG kell kitapasztalni, hogy az Ön számára melyik a legjobb! Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2015. április 28., 15:33; Megválaszolva: 2015. április 29., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.