Jelentkezhetnek -e hőhullámok a menzesz elmaradása után 6 évvel,?

Tisztelt doktor Úr! Lehet, hogy már harmadszor jelenik meg ez a szöveg önnél a gyakorlatlanságom miatt, ezért elnézést kérek4 54 éves koromban egyik hónapról a másikra elmaradt a menzeszem, panaszom közvetlenül előtte nem volt. Két évvel korábban eü. küretet végeztek nálam, aztán semmi panaszom nem volt. A menzesz elmaradása után 3 hónappal pánikroham jött rám a munkahelyemen, amely depresszióvá alakult, emiatt le is százalékoltak. Azóta pszichés gyógyszereket, antidepresszánsokat szedek, most már csökkentett adagban, ezért néha feltámad a libidóm. Kérdezem, hogy érdemes-e olyan készítményeket újra szednem, mint a Cikatridina kúp, vagy valamely hormonális hüvelykenőcs, krém, hogy kissé alkalmasabbá tegyem a testem a nemiéletre, amelyet néha kívánok, s a deprsszió némi oldására is alkalmasnak találnak bizonyos szakirodalmak, vagy már késő? A férjemnek is szeretnék örömöt szerezni az intim együttlétekkel, de ezeket fájdalmassá teszi a hüvelyszárazság és egyebek.Áthidaló megoldásként síkosítót szoktam hasznáni, de annak a mértékét nem mindig találom el, s az aktus nem sikerül a túlságos síkosság miatt. másik kérdésem: 6 évvel a menzesz megszűnése után még jelentkezhetnek-e hajnalban és napközben hőhullámok, vagy ezek a depis gyógyszerek következményei? Tisztelettel várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Jelentkezhetnek-e hőhullámok a menses után 6 évvel? témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon nehéz kérdéseket tett fel, de köszönöm bizalmát!

A válasz nehézségét az okozza, hogy persze, érdemes hormon tartalmu krémet használni, hogy a hüvelyhám rugalmasabb maradjon, de több fajta létezik, melyik lenne Önnek megfelelő?

Másik: napi egy alkalommal vagy többször legyen kezelés?

A hőhullámok hátterében lehet pajzsmirigy elváltozás is!

Ezekből, talán érzékelhető, hogy részben a kivizsgálás, részben a megfelelő és Ön számára legalkalmasabb kezelés beállitása hosszabb időt igényel és többszöri megbeszélést kezelőorvosával.

A háziorvos nagyon jól ki tudja vizsgáltatni a pajzsmirigyet, ha már vérvétel, akkor nem árt cukorvizsgálatot, valamint süllyedés és CRP / gyulladásos fehérje / meghatározást is végeztetni!

Nőgyógyászatilag javasolnám a cickafark, kamilla, tőzegáfonyás meleg ülőfürdőket

-minden, ami természetes uton alhasi vérbőséget idéz elő a kismedence ereiben javithatja a vérkeringést, ezáltal csökkenti a korral járó panaszokat is!

Az ülőfürdőt követően vagy probiotikumot / aDM-ben recept nélkül kaphatóak/ vagy hormontartalmu krémet érdemes használni.

A sikositóval valóban érdemes mértékkel bánni és házasélet után érdemes az előzőkben leirtakat alkalmazni. Tehát, orvosi segédlettel, de EGYÉNILEG kell kitapasztalni, hogy az Ön számára melyik a legjobb! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. április 28., 15:33; Megválaszolva: 2015. április 29., 16:28
Kérdések és válaszok: Menopauza
Cytológiai eredmény
Tisztelt Petróczy Doktor Úr! Cytológiai leletem negatív. A III. résznél az utosó egyébhez van írva x, antrophia.Feljebb van olyan, hogy antrophia/...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Hormonvizsgálatot végeztettem, mivel több hónapja elmarad a menstruációm. 50 éves vagyok. Az alábbi értékeket...
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Tisztelt Doktornő! Másfél éve vissza-visszatérő rosszullétekkel küzdök. Vérnyomás, cukorszint ingadozás már mindennapossá vált. Ez sajnos...
Szükség van-e küretre?
Kedves Doktornő! Tavaly májusban vérzészavar miatt küretet végeztek rajtam, ami hyperplasiát igazolt.A szövettani eredmény sem mutatott...
Hormon szedése
Tisztelt Nőgyógyász! 45 éves nő vagyok. Sajnos 42 évesen elmaradt a menzeszem. Azóta küzdök a menopauza kellemetlenségeivel, hőhullámok...