Rosszullétek a pre-menopauza alatt

Tisztelt Doktornő! Másfél éve vissza-visszatérő rosszullétekkel küzdök. Vérnyomás, cukorszint ingadozás már mindennapossá vált. Ez sajnos nagyban befolyásolja a mindennapos életvitelemet, mert bármelyik pillanatban elgyengülök, szédülök. Az éhgyomri cukrom jó, de előfordul, hogy minden előjel nélkül leesik 4,3-ra, majd éjszaka rosszullétre ébredek, mérek, és 8,9. A vérnyomásom hasonló szélsőségeket mutat. 153/74 pulzus 42, majd kávé után 115/80 65ös pulzus. Az átlag 124/80/78. Több területen is voltam már kivizsgáláson, de mindenhol azt a választ kapom, hogy a rosszulléteket a változó kor okozhatja. A havi ciklusom még nagyjából rendszeres. Egyszer maradt ki eddig az elmúlt 1 évben. Kíváncsi vagyok az Ön véleményére is, vajon ezek a szélsőséges tünetek valamilyen módon enyhíthetőek-e. Az ismeretségi körömben ilyen szélsőségeket nem élt meg senki a változókora alatt. Sport, mozgás is része a mindennapoknak. Heti 3x,4x 4 km-t gyalogolok, hetente egyszer úszni járok. Szeretném élhetően élni a hétköznapokat, és talán másnak is segítséget jelenthet a válasza. Köszönettel és tisztelettel,

Dr. Farkas Ágnes válasza Menopauza témában

Kedves Hölgyem!

Hűha! Hát én nem is értem, ezt hogy gondolták a kollégák...

Először is. Mivel rendszeresek a vérzések, egyáltalán nem biztos, hogy változókorban van, hiszen vannak olyan nők, akik 55-60 éves korukig is menstruálnak. De igazából ennek semmi jelentősége jelenleg.

Hiszen az, ha valaki a változókorba jut, egy végleges állapot. Azt nem lehet visszacsinálni. Persze, lehet hormonpótlást adni, de az nem végleges megoldás. A változókor velejárója, hogy ingadozhat a vérnyomás, problémák lehetnek az anyagcserével, stb. Ebből nem az következik, hogy jó, úgy hagyjuk, mert a változókor okozza. Önnek kezelésre van szüksége, hiszen nem jó a vérnyomása. Ha valakinek túlsúlya van, és magas a vérnyomása, arra se legyintenek, hogy ja, a túlsúly okozza, akkor nem kezeljük (pedig a legtöbb esetben az ellen valóban lehet tenni) ... Kezdje a háziorvossal, és nyugodtan mutassa meg a válaszomat bárkinek. Szerintem alapos kivizsgálásra van szüksége, hogy mi okozza a panaszát, látni kell, van-e nagyobb eltérés a vérnyomásban, vagy pl. egy EKG-n...

Mielőbbi jobbulást!

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. július 27., 13:13 ;Megválaszolva: 2020. július 30., 12:22
Kérdések és válaszok: Menopauza
Cytológiai eredmény
Tisztelt Petróczy Doktor Úr! Cytológiai leletem negatív. A III. résznél az utosó egyébhez van írva x, antrophia.Feljebb van olyan, hogy antrophia/...
Melyik készitmény legyen?
Kedves Webbeteg drÚR/NŐ! Barátcserje krém, vagy Premens tabletta? Tüneteim (jó ideje tartanak): Erős hajhullás, fáradságérzet, rossz...
Terhesség vagy változó kor?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 2 hete mellbimbóim érzékenyek, időnként hasi görcsök, hasi fájdalom jelentkezik, sűrűn, szinte napi szinten érzem...
Változókori problémák
2011 óta nincs mestruációm szeretném tudni meddig kell védekezni hogy biztos ne legyek terhes?
Változó kor alatti mell fájdalmak...
Kedves Doktor Úr/Nő! Már közel két éve, hogy a változó kori tünetek jelentkeztek, és vele együtt a vérzés el maradása is! Most értem el oda...