• Rosszullétek a pre-menopauza alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Másfél éve vissza-visszatérő rosszullétekkel küzdök. Vérnyomás, cukorszint ingadozás már mindennapossá vált. Ez sajnos nagyban befolyásolja a mindennapos életvitelemet, mert bármelyik pillanatban elgyengülök, szédülök. Az éhgyomri cukrom jó, de előfordul, hogy minden előjel nélkül leesik 4,3-ra, majd éjszaka rosszullétre ébredek, mérek, és 8,9. A vérnyomásom hasonló szélsőségeket mutat. 153/74 pulzus 42, majd kávé után 115/80 65ös pulzus. Az átlag 124/80/78. Több területen is voltam már kivizsgáláson, de mindenhol azt a választ kapom, hogy a rosszulléteket a változó kor okozhatja. A havi ciklusom még nagyjából rendszeres. Egyszer maradt ki eddig az elmúlt 1 évben. Kíváncsi vagyok az Ön véleményére is, vajon ezek a szélsőséges tünetek valamilyen módon enyhíthetőek-e. Az ismeretségi körömben ilyen szélsőségeket nem élt meg senki a változókora alatt. Sport, mozgás is része a mindennapoknak. Het 3x,4x 4 km-t gyalogolok, hetente egyszer úszni járok. Szeretném élhetően élni a hétköznapokat, és talán másnak is segítséget jelenthet a válasza. Köszönettel és tisztelettel,

        Dr. Farkas Ágnes válasza a Menopauza, Vérnyomás témában

        Kedves Hölgyem! Hűha! Hát én nem is értem, ezt hogy gondolták a kollégák... Először is. Mivel rendszeresek a vérzések, egyáltalán nem biztos, hogy változókorban van, hiszen vannak olyan nők, akik 55-60 éves korukig is menstruálnak. De igazából ennek semmi jelentősége jelenleg. Hiszen az, ha valaki a változókorba jut, egy végleges állapot. Azt nem lehet visszacsinálni. Persze, lehet hormonpótlást adni, de az nem végleges megoldás. A változókor velejárója, hogy ingadozhat a vérnyomás, problémák lehetnek az anyagcserével, stb. Ebből nem az következik, hogy jó, úgy hagyjuk, mert a változókor okozza. Önnek kezelésre van szüksége, hiszen nem jó a vérnyomása. Ha valakinek túlsúlya van, és magas a vérnyomása, arra se legyintenek, hogy ja, a túlsúly okozza, akkor nem kezeljük (pedig a legtöbb esetben az ellen valóban lehet tenni)... Kezdje a háziorvossal, és nyugodtan mutassa meg a válaszomat bárkinek. Szerintem alapos kivizsgálásra van szüksége, hogy mi okozza a panaszát, látni kell, van-e nagyobb eltérés a vérnyomásban, vagy pl. egy EKG-n... Mielőbbi jobbulást! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2020. július 27., 13:13; Megválaszolva: 2020. július 30., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.