Fájó mellbimbók fogamzásgátló abbahagyása után

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám az, hogy pár napja törölközés közben azt vettem észre, hogy iszonyúan fáj a mellbimbóm, amikor hozzáérek a törölközővel. Az egyik mellbimbómon már évek óta van egy kitüremkedés (kis rózsaszín, szemölcs szerű és elég érzékeny) , a másikon nincs. Mindkettő mellbimbóm érzékeny lett, de csak akkor érzem a fájdalmat, ha hozzáérek. A fogamzásgátlót körülbelül 1, 5-2 hete abbahagytam és kb. 1 hete lett vége a menzeszemnek is. Úgy gondoltam, hogy most pár hónapig szüneteltetem a gyógyszert, lehet valami összefüggés ezzel kapcsolatban? Mit gondol, mi lehet a probléma? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Valószínű, hogy a mellbimbó, a mell érzékenysége összefüggésben van a hormonháztartásával.

A mell mirigyes szerkezete reagál a női nemi hormonok szintjének a változására. Az ösztrogén a mirigyek megnagyobbodását, a csatornácskák kitágulását eredményezi. A progeszteron a zsírszövet vizenyős duzzadását hozza létre. Ha panasza nem enyhül néhány cikluson belül, a fogamzásgátló gyógyszer ismételt szedése ajánlott.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 27., 01:23; Megválaszolva: 2012. június 28., 18:47
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2