Mellfájdalom és alacsony progeszteron szint

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz! Kb három hete elkezdett fájni a jobb mellem. Az egész mell területére vonatkozó fájdalomról van szó, néha égő érzés is társul hozzá. Bár az most már csak ritkán. Nagyon megijedtem, ilyet korábban még nem tapasztaltam. Elmentem mammográfiára és mellultrahangot is csináltak. Mindent rendben találtak. A mellen a bőrön semmilyen elváltozás nincsen, váladékozás sem jelent meg, mellbimbó is teljesen normális, tapintásra nem fájt sehol sem és érzékeny sem volt. Az orvos azt javasolta, hogy menjek el egy hormonvizsgálatra, mivel ő nem talál a vizsgálatok alapján okot arra, hogy fáj a mellem. Ez meg is történt. Az eredmény a következő lett: 24121 Luteinizáló hormon: 13, 00 IU/l Valid Follikuláris fázis: 1, 1-11, 6; Középido: 17 - 77; Luteális fázis: 0 -14, 7; Postmenopausa: 11, 3 -39, 8; Oralis contrac: 0-8 24120 Follikulust stimuláló h: 5, 82 IU/l Valid Follikulris: 2, 8-11, 4; Középido: 5, 8-21, 0; Luteális: 1, 2-9, 0; Postmenopausa: 21, 7-153; Orális contrac: 0-4, 9 24350 Progeszteron: <0, 64 nmol/L Valid Follikuláris: 1, 0-3, 8; Luteális: 2, 3-56, 6; Postmenopausa: 0, 0-3, 20; Terhes no elso trimeszter: 29, 6-106; Másodi trimeszter: 93, 8-159; Harmadiktrimeszter: 264-509 24320 Ösztradiol: 745, 0 pmol/L Valid Follikuláris: 0-308, 4; Középido: 125-1468; Luteális: 101 - 905; Postmenopausa: 0-341, 4; Oralis contrac.: 0-374 24171 Prolactin: 246, 00 mIU/l 40, 00 - 530, 00 Az utolsó menstruációm január 10-én volt, azóta se híre se hamva. Pedig általában 30 napra meg szokott jönni, de most még csak jelei sincsenek. Fiatalabb koromban is sokszor volt gondom a ciklusommal, volt hogy 4 hónapig nem jött meg, csak azért szedtem fogamzásgátló készítményt, hogy rendben legyen a ciklusom. Az utóbbi időben ilyen gond nem volt, viszont erős alhasi fájdalmaim voltak, amik viszont régebben nem voltak jellemzőek. Voltam nőgyógyászaton, de ott az orvos azt mondta, hogy ő ezzel a mellproblémával nem tud mit kezdeni, ha nem múlik el a fájdalom, akkor menjek vissza kontroll mammográfiára, a laboreredményt pedig hiába adtam oda nem nézte meg. A menstruáció elmaradása miatt adott Norcolut gyógyszert, melyet nem mertem elkezdeni szedni, mert a tájékoztatóban az első mondatban szerepel, hogy csak rákszűrővizsgálat hibátlan eredménye után szedjem. Viszont csak most vette le a kenetet és 1 hónap múlva lesz eredmény. Mit tehetek, hova menjek? Ez a NEM erős, viszont gyakran előforduló mellfájdalom nagyon idegesít és félek, hogy valami nagyobb bajom lehet. Voltam teljes labor és hasi uh, valamint mellkasröntgen kivizsgáláson is, minden eredményem rendben van. Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza mellfájdalom témában

Kedves Kérdező! Ha nem ovulál közép időben, és nem alakul ki a petefészekben a megrepedt tüsző tokjából 10-12 napig működő, sárgatest hormont, azaz progesteront

termelő sárgatest, akkor ilyen alacsony értékeket kaphatunk. De alapvető lenne az eredmények értékeléséhez, hogy aktuális ciklusa hányadik napján történt a vérvétel. Mert mint látja, háromféle ciklusfázisértékeit közlik, hiszen a hormonszintek 28 naponként körbeforogva szinte naponta változnak mennyiségükben.

Valamint a kérdés eldöntésében hiányzik a legfontosabb, a mellre ható agyalapi mirigy kormon, a prolactin értéke és ez ha magasabb, teljes magyarázata lenne panaszainak. Érdemes lenne megnézni. Egyenlőre gyógyhatásként egy receptköteles, de kizárólag növényi anyagokat tartalmazó, egyébként ártalmatlan homeopátiás cseppeket javasolnék kipróbálni Mastodynon néven, indulóban 2x20 cseppel.

Kérdés: 2018. február 16., 18:34; Megválaszolva: 2018. február 18., 10:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mell fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok,van egy 8 éves gyermekem.Fogamzásgátlót szedek,egy ideje a ciklus közepén mellfeszülést és fájdalmat...
Mellfájdalom
Jó napot kívánok! kérdésem az lenne mitől fájhatnak a melleim?! nem egyszerű az esetem.mivel a menzesz ideje eljöttem, nyilvánvaló késik, július...
Mellfájdalom
Tisztelt Doktor úr/nő! Fáj a mellbimbóm, és érzékeny a mellem, de nem csak menstruáció előtt, hanem folyamatosan már nagyon régóta. Ha...
feszülést érzek a bal mellemben
Nagyon aggódom, ugyanis ma reggel úgy ébredtem, hogy a bal mellemen, a bimbótól kb. 10 cm-re, fura fájdalmat véltem felfedezni. Lassan esedékes a...
1 hónapja tartó fájdalom a bal...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 1 hónapja a kishúgom véletlenül belekönyökölt a bal mellembe (elég erősen) , azóta minden nap érzek fájdalmat...