Mi lehet a tüneteim oka?

Tisztelt Doktor! 1 hónappal ezelőtt jelentkezett először tünetem: a bal mellemben, mellkasom bal oldalán érzett, illetve hónalj környékére kisugárzó fájdalom. Az érzés kezdetben NEM fájdalom volt, hanem érzékenység, melyet a menstruációkor tapasztalt mellérzékenységhez, feszüléshez tudok hasonlítani. Ez 2-3 napig tartott kb., majd az érzékenység enyhe fájdalommá alakult át, ami kisugárzott hónalj tájékra is. Ez az enyhe fájdalom kb 1, 5-2 hétig tartott, a menstruációm megjöveteléhez (ami egyébként teljesen szokványos módon zajlott le) tudom kötni, bár nem tudom, hogy van-e köze hozzá. A bőrömön nem tapasztaltam szemmel látható elváltozást, bár a bal mellbimbóm nagyobb méretű (de ez nem a tüneteim kezdetekor tűnt fel) . Az enyhe fájdalom A fájdalom megszűnése óta (1, 5-2 hete kb.) érzek enyhe kellemetlen érzést a bal mellemben, felkar-hónalj környéken (változó) , ami CSAK esténként, a késő délutáni órákban jelentkezik, Ez nem folyamatos tünet, nem mindennap tapasztalom. A napnak azon szakaszában, amikor elfoglalom magam iskolai tevékenységekkel/munkával, és "elfelejtem" a tünetet, akkor nem érzek kellemetlen érzést. A késői órákban, amikor egyedül vagyok, akkor jelentkeznek a tünetek. Lehetséges, hogy pszichés okok állnak a háttérben? A fájdalom, illetve érzékenység legelső megjelenésének dátumához köthető nagyjából egy magánéleti változás is. Aminek negatív hatásai: az átlagos (napi 2, 5 liter) folyadékbevitelem csökkenése kb 1 literre, az egyébként szervezett étrendem felborulása és egészségtelenebb ételek fogyasztása. A múlt hónapokhoz képest alvásszegényebb, stresszesebb időszakot élek. Nem tapasztaltam fájdalmat a testem más területén, a menstruációm során sem tapasztaltam szokványostól eltérőt. Nem vagyok terhes. Nincs tudomásom más betegségemről. 1 évvel ezelőtti nőgyógyászati szűrővizsgálaton méhszájsebet találtak, de negatív lett a teszt eredményem. Minimális hajhullást észleltem az elmúlt hetekben (bár nem biztos, hogy ez tünet, ugyanis a hidegebb hónapokban korábban is tapasztaltam már ezt.) A kellemetlen érzés megjelenésekor mell és hónalj tájékon végeztem önvizsgálatot, ami során nem véltem csomót felfedezni (de laikusként nem mondhatom biztosan, hogy valóban nincs, orvos pedig még nem vizsgált meg) , illetve nyomás hatására nem éreztem erősebb fájdalmat. A kérdésem többrétű. Szeretném megtudni, hogy mi az első lépés, hogy kiderüljön, hogy mi lehet a probléma gyökere, hogy milyen orvoshoz forduljak. Nőgyógyász, belgyógyász? Milyen típusú vizsgálat ajánlott? Ultra-termográfiás vizsgálat elvégzése célszerű lenne? Szeretném elkerülni a mammográfia káros sugárzását, ha lehetséges. Korábbi tapasztalataim alapján a háziorvosom nem biztos, hogy a legalaposabb és korszerűbb vizsgálatokat alkalmazza, ezért szeretnék felkészült lenni a pontos diagnózis érdekében. Nem tudom, hogy a weboldal szabályzata engedi-e szakorvosok, más weboldalak ajánlását, de szívesen fogadnék bármilyen jellegű tanácsot, segítséget. Válaszát előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza mellfájdalom témában

Kedves Kérdező! Bármi legyen panasza hátterében, egy mell ultrahangos vizsgálatra kérjen beutalót háziorvosától, vagy bárkitől. Az ön korában mammográfiát nem végzünk, csak indokolt esetben. Az a sugárdózis amúgy nem ártalmas. A panasz hátterében lehet apró hormonális botlás a ciklust irányító és létrehozó hormonok közt.De ezzel csak negatív ultrahang lelettel lehet foglalkozni.

Kérdés: 2016. október 19., 22:30 ;Megválaszolva: 2016. október 28., 10:14
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktor úr, Doktornő! Vissza-visszatérő mellfájdalom miatt kérném a segítségét mielőtt személyesen keresem fel ismét az orvosom. 38...
Folyamatos mellfájdalom
Üdvözlöm! A mellem állandóan fáj, feszül. Nem csak menzesz alatt hanem egyébként is. Fogamzásgátlót szedek 3 éve, a yangeet. Betegségem...
Vérvétel érték, mellfájdalom
Kedves Dr.Úr/Dr.Nő! 26 éves lány vagyok és nemrég voltam vérvételen, melyen egy eltérés található az Anti-streptolizin: 385 U/mL. Szeretném...
Szokatlan fájdalom a mellben
Kedves Doktornő! Harmadik napja nem akar múlni egy olyan fájdalom, amit korábban nem tapasztaltam. A bal mellem alsó része nyomásra fáj. Olyasmi...
mellfájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 hónapja voltan mell uh-án, mert fájdalmat éreztem. akkor találtak egy 6, 4mm átmérőjű cisztát. Azóta viszont a...