• Mellfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr, Doktornő! Vissza-visszatérő mellfájdalom miatt kérném a segítségét mielőtt személyesen keresem fel ismét az orvosom. 38 éves nő vagyok. A panaszom az, hogy menstruációtól függetlenül mindig a bal mellemnél van, hogy napokon keresztül fájdalmat érzek. Nem fáj annyira, hogy fájdalomcsillapítót kelljen bevennem, de érzem, hogy valami ott nem oké, amolyan tompa fájdalom. Nincs elváltozás a mellem formájában, nem váladékozik, csomót sem tapintok. A minap viszont egy kis sárga folt a bimbóudvar felett, mint amikor valamely testrészünket beütjük valahova, de nem ütöttem meg emlékeim szerint. 1-2 nap után el is múlt. Többször volt már ilyen, legutóbb (kb 2 éve) a háziorvosom elküldött UH-ra, ahol mindent rendben találtak, valamint röntgenre is, ahol kiderült, hogy van enyhe gerincferdülésem, valamint a koromhoz képest korán van meszesedésem, és az sugározhatta előre a mellemhez a fájdalmat. Meglepődtem, hogyha ez tényleg így van, akkor miért csak az egyikbe, miért lesz rajta olykor sárga folt, miért csak az egyik mellem ilyen érzékeny. Természetesen a lerosszabbtól félek, hogy nehogy az legyen. Állandó betegségem egyébként az inzulinrezisztencia, valamint a pajzsmirigy alulműködés. Létezhet, hogy ez a hormonok miatt van, és nem megfelelő kezelést kaptam rá? Az az igazság, hogy emiatt is szükség lenne már egy kontrollra. Merre felé induljak el? Tudom, hogy interneten keresztül nem lehet diagnózist felállítania, de ugye a legrosszabbnak (direkt nem írom ki) markánsabb tünetei lennének? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Mónika

        Dr. Szalóczy Péter válasza a mellfájdalom témában

        Kedves Mónika! Ha panaszmentes lenne, akkor is kötelező lett volna az évi mammográfiás szűrés, az egyetlen objektív módszer a panaszai megnyugtató megválaszolására. A mellek hormonérzékeny szövetek, a tökéletlen hormonháztartás is okozhat tüneteket, de ez mindig szimmetrikusan mindkét mellen egyforma.A rosszindulatúság sokáig nem fáj, ha már fáj, kézzel is tapintható.A megnyugvása érdekében mielőbb, és ezentúl évente: mammográfia!A gerinc állapota is ellenőrizendő! Időben elkezdett gyógytorna és kezelés segít elkerülni a nehéz öregkort.


        Kérdés: 2020. június 24., 19:04; Megválaszolva: 2020. június 28., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: