• Nyiroklelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni mit jelent a nyaki uh lelet- Bal oldalt a carotis communis mentén látható képlet lymphoglandulának felel meg. 2006-ban Cutan sejtes T lymphoma gyanuja volt a hátamon volt egy - csipésre hasonlitó börjelenség. A I.számú Patologiai Intézbe adták ezt a leletet. Lelelet:Összességében a vizsgált bőrmintáben epidermotrophismust nem mutató azonban mélyre terjedő döntö többségében CD3 és CD4 pozitiv sejtekből álló infiltrátumot találtunk amely jelentős atipiát nem mutat.Az epidermotrophismus hiánya alapján a mycosis fungoides nagyvalószinüséggel kizárható azonban a mélyre terjedő és CD 4 pozititást mutató T sejt populáció alapján felmerülhet a perifériás T sejtes lymhoma bőr érintettsége A clonális folyamatot molekuláris vizsgálatok nem igazolták azonban a kilinikai tünetek jelentkezése esetén a vizsgálat megismétlése szükséges, Anyukám 2006 jan-ban 86 éves korába non-hodgin lymphomába halt meg.Most csak évenkénti konroll vizsgálatra mentem, semmi panaszom nincs. lágyéki UH most nem csinálták meg, majd később Mammográfiám febr-ban voltam és a semmiféle hónalji nyirokcsomo duzzanatom nincs.2006-ban semmiféle kezelést nem kaptam csak sebészileg kimütötték. Fél évente járok a bőrklinikára kontrollra, eddig minden rendben volt. Febr-ban voltam teljes vérvételen minden rendben volt, hasi UH az is rendben volt, mellkas röntgen az is rendben van. Kérdésem,hogy 2006-ban rákom volt-e, igen vagy nem és most rákom van-e igen vagy nem?

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma, leukémia témában

        Tisztelt Érdeklődő! A két fontos kérdésére a válaszok: nem és nem! A nyaki nagyerek mentén elhelyezkedő, 2 cm-t meg nem haladó nyirokcsomó biztosan nem rákos folyamat, csak valamilyen gyulladás (pl. torokfájás, rossz fog) következménye lehet, s hosszú hetekig, hónapokig ott lehet. Ami a 2006-ban eltávolított csomót illeti: az, hogy a szövettani vizsgálat során clonális folyamat nem volt igazolható illetve azóta is minden lelete rendben van, szintén a lymphoma ellen szól.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 17:34; Megválaszolva: 2011. április 30., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés