lymphoma betegség?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó megnagyobbodással a hónaljban. Szakorvos mellkas és nyaki ct-re küldött, lymphoma irányában, ami még egy hónap múlva lesz csak. A hónaljban található nyirokcsomók fájnak, kérem értékelje uh leletem. "Bal oldalon a mandibula szöglet alatt 20*7 mm nagyságú centrálisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Jobb oldalon az axillaban 24*10 mm-es, és egy 10*10 mm-es centralisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Bal oldalon az axillában egy 5 és egy 6 mm-es echodús, keskeny echoszegény udvarral körülvett nyirokcsomó látható" Nagyon aggódom a mellkas és nyaki ct eredményei miatt, lehetséges hogy lymphoma betegségem van? Lázas nem vagyok, fáradékony annál inkább. Vérképemen a lymphocyta a megengedett 20-40 határérték helyett 51%. A neutrophil viszont a 50-70 határérték helyett 42, 8 %. Többi eredményem jó. Kérem tiszteljen meg válaszával.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a limfóma témában

Kedves 52 éves beteg! Ha valóban így van, ahogy leírja, akkor kezelni kellene mielőbb. Mikor lesz meg végre a mellkasi és hasi CT? Ne vacakoljunk már! Egyébként beleszúrtak az egyik nyirokcsómóba? Azaz: van már legalább cytológiánk? A fogyás - gyengeség, meg a csak részleteiben közölt vérkép - sem tetszik nekem. Azonnal keressen fel: túl kell lenni ezen! Üdv:

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. március 14., 16:21; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:22
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé zsíros...
Plazmaadás
Tisztelt Asszonyom/Uram! Szeretném megkérdezni, hogy a plazmaadás jár-e bármiféle kockázattal? Hígul, vagy sűrűsödik-e a vér, ez hozzájárul-e...
labor lelet
Tisztelt Doktornő! Laborleletemben minden eredmény a határértékeknek megfelel, kivéve kettőt. A Hematológia részen a NEUT 45, 8%, ami a min. 50%...
Lehet, hogy leukémiás vagyok?
Tisztelt Hölgyem! 17 éves srác vagyok. A problémám a következő: mostanában gyakran vagyok fáradt, illetve, alacsony a vérnyomásom, emiatt néha...