lymphoma betegség?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó megnagyobbodással a hónaljban. Szakorvos mellkas és nyaki ct-re küldött, lymphoma irányában, ami még egy hónap múlva lesz csak. A hónaljban található nyirokcsomók fájnak, kérem értékelje uh leletem. "Bal oldalon a mandibula szöglet alatt 20*7 mm nagyságú centrálisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Jobb oldalon az axillaban 24*10 mm-es, és egy 10*10 mm-es centralisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Bal oldalon az axillában egy 5 és egy 6 mm-es echodús, keskeny echoszegény udvarral körülvett nyirokcsomó látható" Nagyon aggódom a mellkas és nyaki ct eredményei miatt, lehetséges hogy lymphoma betegségem van? Lázas nem vagyok, fáradékony annál inkább. Vérképemen a lymphocyta a megengedett 20-40 határérték helyett 51%. A neutrophil viszont a 50-70 határérték helyett 42, 8 %. Többi eredményem jó. Kérem tiszteljen meg válaszával.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza limfóma témában

Kedves 52 éves beteg!

Ha valóban így van, ahogy leírja, akkor kezelni kellene mielőbb.

Mikor lesz meg végre a mellkasi és hasi CT?

Ne vacakoljunk már!

Egyébként beleszúrtak az egyik nyirokcsómóba? Azaz: van már legalább cytológiánk?

A fogyás - gyengeség, meg a csak részleteiben közölt vérkép - sem tetszik nekem.

Azonnal keressen fel: túl kell lenni ezen!

Üdv:

Kérdés: 2012. március 14., 16:21; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:22
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
ŐSSEJT ÁTÜLTETÉS UTÁN MABTHERÁT...
4 ÉVE KEZDŐDÖTT NÁLAM A NON-HODGKIN LYMPHOMA, AMIBŐL KIGYÓGYULTAM, DE TAVALY SAJNOS VISSZAJÖTT EZ A BETEGSÉG AZ AGYAMBA.EMIATT SAJÁT ŐSSEJT...
Végbélkörnyéki fájdalom és láz
Érdeklődni szeretnék, hogy mire utalhat végbél körüli fájdalmam, ami vizelet és székletürítéskor fokozódik.5 napja jelentkezett és lázam is...
Bizonytalanság
Űdvözlöm: a barátnöm nevében szeretnék kérdezni, rengeteg vizsgálaton van tul, melyek alapján Non-Hodgkin B-nagysejtes diffuz limphomája van. Most...
Limfóma gyanús nyirokcsomók
Több mint egy hónapja 2 nyirokcsomót észlelek a nyakamon. Nos nem tudom mi lehet a kiváltó oka. Az allergia? esetleg valami más áll a háttérben?...
Perifériás vér
Tisztelt Váróczy doktor Úr! Én már kb 1 hónapja irtam Önnek Cutan sejtes T lymphomám volt 5 éve. Most is leirom a 2010 dec-i perifériás vér...