Limfóma gyanús nyirokcsomók

Több mint egy hónapja 2 nyirokcsomót észlelek a nyakamon. Nos nem tudom mi lehet a kiváltó oka. Az allergia? esetleg valami más áll a háttérben? Attól félek, hogy limfóma egyik kezdeti stádiuma, bár remélem ez csak téves feltételezés. Olvastam, hogy vannak olyan fajtái amelyek később mutatnak tüneteket. Egyenlőre semmi tünetem nincs. Ezenkívűl nagyon erős allergiám van. Ha nem szedem a felírt gyógyszerem (Telfast) akkor nagyon erős szénanátha tőr rám. Lehet ez lenne az oka? Egyébként nem olyan régen kb 1 hónapja voltam góc kutatáson, vért is vettek, nos ez lenne a kérdésem alapja, hogy ha limfómám lenne vagy egyéb daganatos betegségem, akkor a vérkép kimutatta volna azt? előre is köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő!

Allergiában nem jellemző a megnagyobbodott nyirokcsomó, a vérkép vizsgálatával pedig a lymphoma nem diagnosztizálható. Érdemes volna egy ultrahang vizsgálatra elmennie, az jó eséllyel megállapítaná, kell-e aggódnia a nyirokcsomói miatt.

Kérdés: 2011. november 10., 00:12; Megválaszolva: 2011. november 12., 11:40
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
lymphoma betegség?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó...
Végbélkörnyéki fájdalom és láz
Érdeklődni szeretnék, hogy mire utalhat végbél körüli fájdalmam, ami vizelet és székletürítéskor fokozódik.5 napja jelentkezett és lázam is...
Bizonytalanság
Űdvözlöm: a barátnöm nevében szeretnék kérdezni, rengeteg vizsgálaton van tul, melyek alapján Non-Hodgkin B-nagysejtes diffuz limphomája van. Most...
Perifériás vér
Tisztelt Váróczy doktor Úr! Én már kb 1 hónapja irtam Önnek Cutan sejtes T lymphomám volt 5 éve. Most is leirom a 2010 dec-i perifériás vér...