Végbélkörnyéki fájdalom és láz

Érdeklődni szeretnék, hogy mire utalhat végbél körüli fájdalmam, ami vizelet és székletürítéskor fokozódik.5 napja jelentkezett és lázam is van, tegnap 39-ig is felment. Mindig szorulásos voltam, de mostanában azért elég jól rendeződött több folyadék ivásával és kevesebb szilárd élelem evésével.Sajnos egy már gyógyulófélben lévő betegség miatt kemoterápiás kezelésen estem át, közben voltam PET-CT vizsgálaton is, ami mindent rendben talált.Nem tudom, hogy az kimutatná-e a vastagbél ill. végbél problémákat.Novemberben kaptam meg az utolsó kezelést, ezért még a vérképem nem tökéletes, enyhén vérszegény vagyok.Tudom, hogy a vérszegénység utalhat komolyabb bajra is, ezért is írok.De elvileg normálisnak is lehet gondolni a kemo után. Hematológus orvosomban nagyon bízok, de most nem merem felkeresni, félek, hogy a karácsony kórházban kell töltenem és nem lehetek a gyerekeimmel.Így viszont nagyon aggódok a bizonytalanság miatt, ezért fordulok Önökhöz.Válaszukat előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő!

A panaszok hátterében állhat vasatgbélgyulladás, mely egy kemoterápia miatt legyengült szervezetben könnyebben kialakul. Első lépésben célszerű lenne a háziorvos által egy laborvizsgálatot végezni (vérvétel, vizeletvizsgálat) illetve néhány napig antibiotikumot szedni. Ha panaszai ezután sem szűnnek, szóba jön vastagbéltükröés (colonoscopia) elvégzése.

Kérdés: 2011. december 20., 10:30; Megválaszolva: 2011. december 26., 16:31
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
lymphoma betegség?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó...
Bizonytalanság
Űdvözlöm: a barátnöm nevében szeretnék kérdezni, rengeteg vizsgálaton van tul, melyek alapján Non-Hodgkin B-nagysejtes diffuz limphomája van. Most...
Limfóma gyanús nyirokcsomók
Több mint egy hónapja 2 nyirokcsomót észlelek a nyakamon. Nos nem tudom mi lehet a kiváltó oka. Az allergia? esetleg valami más áll a háttérben? ...
Perifériás vér
Tisztelt Váróczy doktor Úr! Én már kb 1 hónapja irtam Önnek Cutan sejtes T lymphomám volt 5 éve. Most is leirom a 2010 dec-i perifériás vér...