daganatos megbetegedés

édesapámnak két éve vastagbéldaganata volt szerencsére sikerült időben észrevenni és egyenlőre tünetmentes. A napokban viszont tüdőembóliát állapítotak meg, a kérdésem ezzel kapcsolatos mivel hazaengedték a kórházból szinkumár gyógyszert írtak fel neki és úgy halloták hogy ez a gyógyszer újraéleszti a rákos sejteket.Ez igaz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza tüdőembólia témában

Kedves kérdező!

Ne támaszkodjanak ilyen hallomásból szerzett információkra! Tudomásom szerint a Syncumarnak nincs ilyen hatása, illetve ha lenne, nem alkalmazhatnánk gyógyszerként! A tüdőembólia nagyon súlyos, életveszélye betegség, ezért a véralvadásgátló kezelés (ezesetben Syncumar) életfontosságú az édesapja számára! Sokkal fontosabb kérdésnek tartom az embólia okának és hátterének tisztázását (bár erről nem ír, hogy voltak-e, terveznek-e ilyen irányú vizsgálatokat) mert gyakran a trombózis és embólia daganatos betegséghez társul (un. paraneoplasiás jelenség)!

Kérdés: 2012. október 03., 20:51; Megválaszolva: 2012. október 04., 23:43
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tudoembolia vagy sem?
Tisztelt Doktorno! Egy ejjel etos torokfajasra es a bal mellem folotti reszen fajdalomra ebredtem. Enyhe veres kopet is volt. Korhazba fogtak: "a job arteria...
Tüdőembólia után - Menjek-e ...
Tisztelt Szakértő, 37 éves rendszeresen szabadidősportoló férfi vagyok. Május 29 és június 1- között kórházba kerültem, miután egy régebb óta...
szarkoidózis, tüdőembólia
Kedves Doktornő! Az elmúlt hetekben már több, a betegségeimmel kapcsolatos kérdésre igyekezett választ adni. Ezúttal is erre kérném! 68. napja...
Tüdőembólia után
Tisztelt Doktornő! 2014. novemberében mélyvénás trombózist, tüdőembóliát, tüdő és mellhártyagyulladást kaptam 36 évesen. Előtte két...
Tüdőembólia után, sok panasszal!
Tisztelt Cím! 2014.ápr.10.-én tüdőembóliával kerültem kórházba.Előzmény: ápr.4.-én sikertelen terhességmegszakítás, rá 2napra küret...