Syncumarról Xareltora hogyan álljak át?

Tisztelt Doktornő! három esztendeje tüdőembóliámat követően 1 x 3 szem Syncumarra állítottak be, amely a havi ellenőrzések során 3-3, 2 közötti értékeket mutatott. Emiatt kezelőorvosom javasolta, hogy felváltva szedjek egyik nap 3, másik nap 2 és fél szemet. Így az INR 2-es értéket ért el. Javasolták emellett, hogy térjek át a Xarelto gyógyszerre, azzal egyenletesebb lesz a véralvadási szintem, ezen kívül pedig gyakrabban és kevésbé ellenőrzött módon ehetek K-vitavin tartalmú zöldségte, gyümölcsöket és étrendkiegészítőket (pl: Flavogard-ot) Köszönettel várom tanácsát, hogyan térjek át, milyen adagolásban, érdemes-e Xareltót szednem? Hálás köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza tüdőembólia témában

Kedves Kérdező, ebben az indikációban általában 1x 20mg a Xarelto adagja, de ez függ például a vesefunkciós értékektől is, ezért a felíró orvos pontosan tájékoztatja majd Önt erről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 24., 17:37; Megválaszolva: 2015. március 24., 21:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás