Dr. Földi Ildikó

Dr. Földi Ildikó

Bemutatkozás:

Még nincs feltöltött adatlap.

Legutóbbi válaszai

végbél daganat?

Kedves kérdező! Vizsgálat nélkül nem lehet felelősségteljesen nyilatkozni a panaszairól.Keressen fel proktológust, vagy gasztroenterológust, mert megfelelő vizsgálatokkal kizárható a daganat, és Önt csak ez fogja megnyugtatni.

pajzsmirigy

Kedves Kérdező! A pajzsmirigy alulműködés azt jelenti, hogy a pajzsmirigye nem termel elég hormont (tiroxint rövidítve T4 és trijód-tironint rövidítve T3-t)ezért az agyalap mirigy által termelt TSH (a pajzsmirigy hormonok termelődését szabályozó hormon) szintje megemelkedik, így próbálja a pajzsmirigyet még több hormon termelésére serkenteni. Ha a pajzsmirigy túlműködik, akkor túl sok a T4 és T3, ekkor a TSH szintje alacsony. A TSH tehát a pajzsmirigy működését jelzi, de nem a pajzsmirigy termeli, ezért magas TSH esetén pajzsmirigy alulműködés, alacsony TSH esetén pajzsmirigy túlműködés áll fenn. Így önnek alulműködik a pajzsmirigye, ezért kell hormonpótlásban részesülnie. Célszerű a terhesség vállalását addig halasztani, míg gyógyszerszedés mellett a hormonok szintje nem normalizálódik, sok esetben a rendellenes pajzsmirigyműködés is lehet a meddőség oka. Ha a magas koleszterin szint a pajzsmirigy alulműködés miatt van, a hormonegyensúly visszaállásával ez is normalizálódni fog. A pajzsmirigy alulműködés leggyakrabban korábban lezajlott gyulladás eredményeként alakul ki, illetve ha a pajzsmirigy egy részét műtétileg eltávolítják. Uh vizsgálat során megállapítható a pajzsmirigy mérete, szerkezete, gyulladásra utaló jelek, cysták, göbök észlelhetők, de hogy Önnél mi lesz az eredmény, nem tudom előre megjósolni.

Hol találok egy Idegsebészt?

Kedves Kérdező! Célszerű a lakóhelyéhez közel lévő idegsebészeti szakrendelést felkeresnie, a mellékelt ideggyógyászati lelet a szolnoki kórházban készült, a kórház honlapján tájékozódhat az idegsebészeti szakrendelés elérhetőségeiről is. Érdemes háziorvosától is tanácsot kérnie, hová forduljon, illetve beutalót is ő fog adni a rendelésre.

Autoimun betegség kezelése

Kedves Kérdező! Függ az autoimmun betegség típusától is, milyen kezelés szükséges (pl. egy szervet érintő pl. pajzsmirigybetegség, vagy több szervet érintő, ún. szisztémás autoimmun betegség). Autoimmun betegségek kezelésére specializálódott szakrendelések az orvosi egyetemi központokban (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) biztosan elérhetőek, célszerű a lakóhelyéhez legközelebbit választani.

Milyen kompressziós harisnyát kell hordanom?

Kedves Kérdező! Érdemes lenne ezt a kezelőorvosával megbeszélnie, hiszen ő látja a lábának az állapotát, azt, hogy a thrombózist követően milyen a vénás keringése, illetve a kompressziós fokozatot is ő tudja megítélni, valamint receptre ezek a harisnyák felírhatók, így lényegesen olcsóbbak, mint recept nélkül. A méret megállapításában segíthet a boltban történő előzetes lábkörfogat mérés, és ez alapján egy táblázat segítségével ki tudják választani a legmegfelelőbbet. Ha esetleg így sem találnak megfelelőt, egyedi méret készítésére is van lehetőség.