• Tudoembolia vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno! Egy ejjel etos torokfajasra es a bal mellem folotti reszen fajdalomra ebredtem. Enyhe veres kopet is volt. Korhazba fogtak: "a job arteria pulmonalis fotorzs also lebenyt ellato oszlasanal 5x5 mm-es szakaszon intraluminalis, halvany, reszleges telitodesi hiany van. Kicsiny reszleges pulmonalis embolia valoszinu" Az egyik korhazi orvos sajnalt, hogy emiatt bekellett fekudnom mert ez csak protokol ilyenkor. Viszont a tobbi orvos meg ugy tunt komolyan kezeli a dolgot. Nincs se trombozisom, se egyeb okot nem talaltak. Most Xareltot szedek fel evig aztan trombofilia vizsgalat. A kerdesem az van okom felni, hogy ujbol elojon vagy tenyleg "semmiseg" volt az egesz? Doppler ultrahangra se kuldtek tovabb, menjek el maganba vagy meg milyen kivizsgalasokat javasol? Koszonom!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tüdőembólia témában

        Kedves Kérdező! A tüdőembólia egy alattomos, de akár gyorsan életveszélyessé váló kórkép.Mindenképpen komolyan kell venni. Indokoltnak tartom a véralvadás gátló kezelést. Amennyiben hormonális fogamzásgátlót szed, azt le kell cserélni más módszerre. A Xarelto mellett nem kell félni a betegség kiújulására, de a kiváltó ok felderítésére hasi ultrahang, és alsó végtagi doppler vizsgálat javasolt. Ezek megszervezésében kérje háziorvos segítségét. Tisztelettel:


        Kérdés: 2020. február 17., 13:06; Megválaszolva: 2020. február 17., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.