• Ismeretlen eredetű láz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 42 éves nő vagyok, és tavaly december óta a következő a problémám. Enyhe torokfájással kezdődtek a panaszaim, lázam nem volt.Belenéztem a torkomba és enyhén piros volt. Időnként ugy éreztem, hogy váladék csorog lefelé a garatomban. Esténként nagyon erős fáradtságot éreztem, és időnként lázasnak éreztem magam, de mérés után csak enyhe hőemelkedésem volt (37, 2-37, 5 ) Februárban fogorvoshoz kellett mennem, mert a jobb felső 6-os fogam gyökere begyulladt, erre napi 3X1 Dalacin 300 mg-os kapszulát szedtem 1o napon keresztül. Ez idő alatt nem volt gond a torokfájásommal. A fogászati kezelés befejezése után néhány nappal újra elkezdett fájni a torkom, és időnként hőemelkedésem volt. Március végén elkaptam az influenzát, teljesen klasszikus formában, végtagfájdalom, láz, levertség, orrfolyás,,, stb. Erre Augmentin Duo 1G-os tablettát szedtem 7 napon keresztül, és teljesen meggyógyultam. Miután abbahagytam az Augmentint, visszatértek a tüneteim (piros torok, hőemelkedés). Most már napközben is többször érzem magam lázasnak, melegem van izzadok, és fáradtnak érzem magam. Lázam, hőemelkedésem csak ritkán van, akkor is inkább csak délután. Kérdésem:kihez fordulhatok, mi lehet a tüneteim mögött? Semmilyen krónikus betegségem nincs, a menstruációm rendben van, semmi egyébb panaszom nincs. Várom válaszát! Köszönettel

        Dr. Molnár Dóra válasza a influenza témában

        Kedves Kérdező! Lehet krónikus orrmelléküreg gyulladás a panaszok hátterében, melyet ebből a betegség szempontjából nem kellő ideig szedett antibiotikum átmenetileg enyhített, de meg nem gyógyított. Fül-orr-gégészeti rendelést keressen fel, beutaló nem szükséges. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 07., 15:30; Megválaszolva: 2012. április 11., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: