• Terhesen influenzásan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 20hetes kismama vagyok és sajnos sikerült összeszednem az infulenza vírust hétfőn este kezdődött gyengeséggel és torokfájással és orrfolyással kedd reggelre hőemelkedésem volt (37,1-37,8) ami kitartott estig, este pedig fel ugrott 38.5-re, de 1,5-2 óra alatt sikerült lehúzni. Szerdán már sokkal jobban voltam és már csak egy nagyon minimális hőemelkedésem volt 37,3.Szeretném megkérdezni, hogy ez okozhatott e a magzatnak bármilyen károsodást, illetve az influenza virus bejuthatott e a magzathoz és lehet e ennek később bármilyen születési rendellenesség a következménye? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: EGY NAGYON AGGÓDÓ KISMAMA

        Dr. Szalóczy Péter válasza a influenza témában

        Kedves Aggódó Kismama!Egyrészt nem valószínű, hogy influenza vírus okozta fertőzése volt, mert az tartósabb és drámaibb tünetekkel zajlott volna. Vélnetően bakteriális felső léguti hurutja volt. Amúgy a lepényi keringés komoly gátja a magzat esetleges fertőzésének mindenféle kórokpzóval szemmben. Végül a 20 hetes magzat már kalakult szervekkel rendelkezve nem képez fejlődési rendellenességek veszélyét jelentő vírus táptalajt. A következő terheskontrolok negatív eredményei végleg meg fogják nyugtatni a közeljövőben.Jó babázást!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. március 12., 13:09; Megválaszolva: 2014. március 14., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: