• Általánosniskola, állandó betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha az édesanyám általános iskolai tanár és a tanév minen napján beteg és a "hazahozott" vírusok mindig lefertőzik a családot. A legkülönféle vírusok, hányás-hasmenés, nátha, gennyes mandulagyulladás, jeleneleg influrnza, de volt ezek mellé tetű is... Meg egyén "finomságok". Szeptemberhen megkezdődik eltart június végéig... Vitaminok, fertőtpenítés nem segít, ahogy immáron 3. éve dolgozik ott de nem javult a helyzet. Amikor én voltam kicsi, huszada ennyit nem voltam beteg. A higiéniai körülmények botrányosak abban az (kisebbségi iskola és rossz higiéniájú családból származó gyerekek) iskolában. Teljesen kétségbe vagyok esve, mire meggyógyulnék, valami vírus jön újra, ami legyengít. Valamint nem hinném, hogy ezek következtében a hónapokig tartó hőemelkedés, láz jó lenne-e valakinek is. Költözésen kivül más megoldást tudna javasolni? Válaszát köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a influenza témában

        Tisztelt Kérdező! Influenza ellen létezik védőoltás, azzal meg lehet előzni a betegséget. A többi kórokozó nagy része cseppfertőzéssel, vagy direkt kontaktussal terjed, amennyiben megoldható az aktuálisan beteg emberrel a család többi része ne találkozzon! A túlzott vitaminbevitel káros is lehet, bizonyítottan nem védi ki a fertőzéseket. Tisztelettel:


        Kérdés: 2019. január 31., 16:38; Megválaszolva: 2019. február 21., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: