Mélyvénás trombózis

Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm szíves válaszát! Nem dohányzom, fogamzásgátló tablettát ugyan évekig szedtem, de kb. 3-4 éve elhagytam. A vérnyomásom kicsit magas (gyógyszerrel kezelve) , van egy enyhe túlsúlyom, de most két hónapja egy életmód változtatás kapcsán sikerült néhány felesleges kilótól megszabadulnom, így a vérnyomásom is kicsit alacsonyabb lett. A további kérdésem még az lenne, hogy a szinte állandó lábfeszülés természetes trombózis után másfél évvel? Ez már mindig így lesz? És amit elfelejtettem: kompressziós harisnyát nem tudom hordani, mert kiütéses leszek tőle, viszket a bőröm alatta. Állítólag azt élethosszig kellene már viselnem, mekkora veszélyt jelent ez önmagában, hogy mégsem tudom alkalmazni? Válaszát előre is köszönöm! Tünde

Dr. Szanyi Andrea válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a lábfeszülés évekig megmaradhat. Kellő mozgással, esetleg értornával panasza enyhülhet. A kompressziós harisnya viselése valóban hatásos. Próbáljon meg utánanézni, hogy más anyagból, más gyártmányú esetleg elviselhető -e. Másik lehetőség a rugalmas pólya (fásli) viselése, amennyiben szakszerűen történik a felhelyezése. Téli időszakban, nadrág viselése esetén ez megoldást jelenthet.

Kérdés: 2011. március 23., 07:03; Megválaszolva: 2011. március 24., 17:48
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lányom
Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték....
Súlyosabbra is fordulhat a trombózis...
Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb...
mélyvénás trombózis
Tisztelt Válaszadó! Kérem, ha tud segítsen nekünk! Párom (férfi, akkor 28 évesen) 2011 októberében, bal lábában mélyvénás trombózist...
Mélyvénás trombozis
Alsó végtagi (bal lábszár) trombózisom van. Mozoghatok vele már az aktív életbe vissza azonban 3 hetet várnom kell még a visszatéréssel. Nem...
Repülés
Kedves Doktornő, Lenne egy olyan kérdésem, hogy az egyik barátnőmnek tavaly novemberben mélyvénás trombózisa volt, illetve azóta tüdő embóliája...